image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Stadhuis Grotestraat
Raadhuis
Oude Markt. Het zicht is op de Oude Markt, gezien vanaf het Marktplein en het begin van de Wierdensestraat ruim achter ons. Aan het eind bevindt zich de toenmalige T-splitsing van de Grotestraat naar de Oude Markt, ter hoogte van het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80 op de hoek van de Molenstreng. In die jaren diende het als verkeershuis, een voorloper van het VVV.

Sanering Oude Markt
Kuperus, bedden en matrassen
Oude Markt. Na de grote Oude Markt-stadssanering zou op deze plek aan de Oude Markt de HEMA komen te staan. Het pand dat daarvoor op de voorgrond moest wijken, was de bedden- en matrassenwinkel van H. Kuperus, bedden en matrassen, meubilair, behang, stoff. aan de Oude Markt 5. Ook werden er in hoogte verstelbare ziekenhuisbedden gemaakt. Het pand werd afgebroken, evenals de panden links ervan tot aan het Marktplein.

Café het Botervat
Oude Markt. Rechtsachter het pand van Kuperus staat verscholen het café het Botervat aan de Oude Markt 3, dat nog net mocht blijven staan. Na de sanering werd de adressering Grotestraat 87, het adres van de dan inmiddels gesaneerde Heeringa & Co op deze locatie op de hoek van de Werfstraat. Links van het pand op de voorgrond, echter net buiten beeld, met een Heineken-uithangbord is een zij-ingang, of een bevoorradingsingang van het achterliggende café.

Jan Pezie
Grotestraat. Rechts van Kuperus op de hoek, met de witte uitbouw, staat het pand van Jan Pezie aan de Grotestraat 83. Café het Botervat staat, buiten beeld, iets naar achteren gebouwd er nog net voor.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Molenstreng
Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Grotestraat 83
Almelo, Oude Markt 5
Identifier:NL-AmlHA_600_40_055
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.