image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Bevrijdingsdag
Oude Markt. Een kijkje op de Oude Markt tijdens bevrijdingsdag, gezien vanaf het Marktplein voor het Waaggebouw en de Twentsche Bank aan het begin van de Wierdensestraat 2.

Kantongerecht Marktplein
Oude Markt. Rechts aan het begin van de Oude Markt, op de hoek van het Marktplein, staat het voormalige kantongerecht. Daarvoor was het in gebruik als postkantoor.

Marktplein
Het marktplein links liep in die tijd rechts op de voorgrond door tot aan de Werfstraat, tegenwoordig Waagplein. Links achter ons, buiten beeld, bevindt zich het begin van de Wierdensestraat, met de afslag links naar het begin van de Haven Noordzijde over het Marktplein.

Stadhuis Grotestraat
Aan het eind van de Oude Markt, aan de overkant van de T-splitsing aldaar, is het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng te zien, in het witkleurige pand.

Sanering Oude Markt
Alle winkel- en overige panden links en rechts van de Oude Markt zouden begin jaren zestig d.m.v. een grote stadssanering worden gedwongen te wijken voor de nieuwbouw van grootwinkelbedrijven, zoals V&D, Groenwoudt's Kijkgrijp supermarkt, De Gruyter Super en de Hema.
Periode:1/1/1955-1/1/1956
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_600_40_037
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.