image/svg+xml

Winkeliers Wierdensestraat

Winkeliers Wierdensestraat

Omschrijving:Autobedrijf Almelo bv
Wierdensestraat. Het tankstation aan de Wierdensestraat van het Ford-garagebedrijf van oorspronkelijk Autobedrijf gebr. Muller bv, met toen ook nog een garage aan het Stationsplein 22 en een showroom aan de Frederik van Eedenstraat. Na het faillissement in 1973 kon de locatie aan de Wierdensestraat toch door de heer C. Muller worden voortgezet onder de naam Autobedrijf Almelo BV en kreeg het bedrijf de status van Mitsubishi-dealer, maar Ford-automobielen werden daarnaast ook nog verkocht.

KwikFit Autoservice
Wierdensestraat. Veel later vestigde zich hier de KwikFit en tegenwoordig zit KOSPA Home decoration in dit pand.

Banketbakker Bannink
Wierdensestraat. Rechts is de rode luifel te zien van de Brood- en Banketbakkerszaak van de heer Bannink. Voorheen was hier banketbakker Schuurman gevestigd.

Woningen Rohofstraat
Rohofstraat. Sanering. Links op de achtergrond staan huizen aan de Rohofstraat. Deze rij vooroorlogse huizen op de achtergrond, met de vier schoorstenen en links daarvan nog een aangrenzende woning, stonden tot de begin jaren ’80 nog aan de Rohofstraat. De hele hoek echter, tot en met de oude Rohofschool aan de Wierdensestraat, inclusief het achterliggende terrein van de school en het naastgelegen voormalige klokkenfabriekpand van Warmink (WUBA), is toen afgebroken. Dit is gebeurd ten behoeve van een oorspronkelijk bestemmingsplan van de gemeente Almelo, om hier een bowlingcentrum neer te zetten. Uiteindelijk is van dit plan niets terecht gekomen en zijn er nieuwe woonhuizen neergezet.
Periode:1/1/1970-1/1/1971
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Appelstraat
Almelo, Kersenstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_39_189
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.