image/svg+xml

Winkeliers Marktstraat

Winkeliers Marktstraat

Omschrijving:Buddingh, manufacturen en kleding
Marktstraat. Het pand van Buddingh, manufacturen en kleding aan de Marktstraat 34, op de hoek van de Holtjesstraat. Voorbij de kruising gaat de Marktstraat over in de Adadwarsstraat. Op de hoek van het pand hangt hun uithangbord met het in de jaren zestig gerenomeerde kledingmerk Sturka. De winkeleigenaar was de heer Jan Buddingh. In de beginjaren werd er tevens herenkleding verkocht. In de jaren zestig werd dit beperkt tot kinder- en dameskleding van de betere merken. Later in de tijd vestigde zich hier Chinees restaurant Grand Palace.

Bakkersvakschool
Adastraat. Rechts op de voorgrond stond voorheen de Bakkersvakschool (v/h Kopschool) aan de Adastraat 44, op de hoek van de Marktstraat. Links aan de overkant zat toen al een poelier, echter is niet bij de schrijver bekend, of dit al Hoevenberg was, die vele jaren op deze locatie heeft gezeten.

Meubelmagazijn Freek Broekhuis
Adastraat. Aan de overkant rechts staat het voormalige meubelmagazijn van Freek Broekhuis aan de Adastraat 41, op de hoek van de Adadwarsstraat. Na de sluiting van de Bakkersvakschool had hij op de schoollocatie aan de Adastraat 44 toonkamers ingericht. Iets rechts van het pand van Broekhuis is de afslag naar de Poulinkstraat.

Freek Broekhuis meubelen
De meubelzaak van Broekhuis zelf zat aan de Bornerbroeksestraat, links naast het pand Bornerbroeksestraat 28, ter hoogte van het begin van de Kolkstraat, waar thans 2020 de Erotheek in gevestigd is.

Nuts-fröbelschool
Adastraat. Rechts van het voornoemde meubelmagazijn aan de Adastraat 41, niet in beeld, heeft in het verleden de Nuts-fröbelschool aan de Adastraat 39a gestaan, op de hoek van de Poulinkstraat. De school sloot haar deuren definitief op 14-06-1963 wegens een gebrek aan leerlingen in de binnenstad, nadat het ruim zeventig jaar had bestaan. De eerste berichtgevingen stamden van 1892.
Periode:1/1/1970-1/1/1971
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Adadwarsstraat
Almelo, Adastraat 39a
Almelo, Adastraat 28
Almelo, Adastraat 41
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Marktstraat 34
Identifier:NL-AmlHA_600_39_080
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.