image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Stadhuisplein. Panorama. Bakenstraat. Sanering. Overzicht van de driesprong Schalderoi, Hagenstraat en Bakenstraat in het midden op de voorgrond, gezien van het stadhuis in zuidelijke richting. Vanaf de markt loopt de oorspronkelijke Bakenstraat naar ons toe, in een flauwe bocht naar rechts voor de huizen langs op de voorgrond, richting Brugstraat.

Café de Klomp
Het gebouw, midden op de voorgrond met het zwarte platte dak, was café De Klomp (Centrum Bar Rudie) aan het Schalderoi, op de hoek van de Bakenstraat van uitbater R.E.J. Rudie Quentemeijer, een oud bokser.

Kapper Mans Gorel
Schalderoi. Het pand dat links naast het café aangebouwd is was van kapper Mans Gorel aan het Schalderoi.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Schuin tegenover de kapper staat nog het gymnastieklokaal van de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, met rechts ervan, echter niet zichtbaar, de school zelf. Het gebouw grensde met het schoolplein aan deze kant aan het Schalderoi.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Hagengracht. In het huizenblok recht van het gymnastieklokaal zat rechts op de hoek Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10, die in het zijstraatje aan de Hagenstraat 2 een nevenlocatie had.

Buurtcafé v/h Schipper, Du Plessis en Meupelenberg
Op de andere hoek van de Hagenstraat van het volgende blok aan de Hagengracht 8, zat een buurtcafé van v/h Schipper, Du Plessis en Meupelenberg.

Pakhuis H.W. ten Hove Bzn & Co en pakhuis Gétes
De pakhuizen van respectievelijk H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal en Gétes meubelen zijn inmiddels afgebroken op de plaats van de witte zandplek rechts op de voorgrond, tegenover het café de Klomp.

Bioscoop Cinema Palace
Grotestraat. Het grote gebouw in meerdere lagere delen, in het midden van de foto naar links toe richting Grotestraat, net links en onder de fel opgelichte rode luifel, was de voormalige bioscoop Cinema Palace aan de Grotestraat 65. Hier zou later de Schoenenreus in komen.

Er zou nog heel wat gesaneerd worden, want uiteindelijk moest alles ten westen van de Hagengracht eraan geloven. Hier zouden later nieuwe appartementencomplexen gebouwd worden.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagengracht
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Marktplein
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_600_39_075
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.