image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Bioscoop Cinema Palace
Grotestraat Noord. Links staat het monumentale pand, met balkon, aan de Grotestraat 65, waarin jarenlang bioscoop Cinema Palace heeft gezeten. Vanaf 1919 startte de bioscoop onder de naam Rembrandt-Theater en na de oorlog werd de naam veranderd in Bioscoop Cinema Palace. De definitieve sluiting volgde in 1985. In 2009 was de Schoenenreus in dit pand gevestigd.

Fietsenstalling Ootmarsgang
Tegenover de bioscoop, rechts naast het pand aan de Grotestraat 64, loopt de steeg de Ootmarsgang, waar zich voorheen een overdekte rijwielstalling bevond, waar je je fiets kon stallen bij Hofenk.

Apotheek van den Biggelaar
Grotestraat. Costerhuis. Links van de bioscoop is in het historische Costerhuis aan de Grotestraat 67 apotheek van den Biggelaar gevestigd.

Oostvogel
Grotestraat. Rechts van de bioscoop zat Oostvogel mode aan de Grotestraat 63.

Hermanna Rompelman
Grotestraat. Naast Oostvogel is Hermanna Rompelman gevestigd aan de Grotestraat 61, een corsetspeciaalzaak, tricotages en kousen. (Thans 2017 Xenos)

Galerij de Schouw
Grotestraat. Naast de damestextielzaak zit Galerij de Schouw aan de Grotestraat 59, dat ook nog "Het Schouwtje' heeft geheten.

Doopsgezinde kerk
Grotestraat. Het monumentale pand ernaast is de doopsgezinde kerk aan de Grotestraat 57.

Joldersma
Grotestraat. Aan de overkant van de straat, rechts op de voorgrond, is nog net het pand van de galanterie van Joldersma te zien aan de Grotestraat 48-50.

Fa. J.J.G.M. Wiechmann
Grotestraat. Links van Joldersma, met de donkere pui, zit de firma J.J.G.M. Wiechmann, landbouwmachines en ijzerwaren (opgericht in 1883) aan de Grotestraat 44, op de hoek van de steeg het Hof van Gulick. Volgens het bord was hij o.a. dealer van SKF-kogellagers, op deze foto overigens niet te zien.

Morselt mode
Grotestraat. Links van Wiechmann, aan de andere kant van de steeg zit, zo goed als onzichtbaar, Morselt mode aan de Grotestraat 42, met een wit uithangbord.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 48-50
Almelo, Grotestraat 42
Almelo, Grotestraat 44
Almelo, Grotestraat 57
Almelo, Grotestraat 59
Almelo, Grotestraat 61
Almelo, Grotestraat 63
Almelo, Grotestraat 64
Almelo, Grotestraat 65
Almelo, Grotestraat 67
Almelo, Hof van Gülick
Almelo, Ootmarsgang
Identifier:NL-AmlHA_600_38_101
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.