image/svg+xml

Kermis

Kermis

Omschrijving:Markt
Marktplein. Ook de opzet van kermissen was in die jaren zestig in Almelo grootschaliger dan nu, zoals de foto laat zien vanaf het restaurant van V&D. Zowel rechts van de Haven Noordzijde op het marktplein tot aan de Hagengracht, als links van de Haven Noordzijde op het Marktplein tot aan de Brugstraat, was een en al kermis. Je had zelfs aan het eind van de gedempte havenkom nog een groot Lunapark.

Winkeliers Oude Markt
Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Het zicht is vanaf het restaurant van V&D aan de Oude Markt 1 op de kruising van de Oude Markt, met de Haven Noordzijde en het achterliggende Marktplein, die toen nog in een bocht verderop naar links, ongehinderd door het huidige C&A-terrein op het Marktplein, door kon lopen richting de Brugstraat.

De Gruyter super
Oude Markt. Rechts, op de hoek, ter hoogte van supermarkt De Gruyter aan de Oude Markt 2, staat een bestelbus van de VIVO, die rechtsaf slaat.

VIVO
Haven Noordzijde. De bestelbus rijdt richting het opslagpand, dat de VIVO in die jaren aan de Haven Noordzijde had voor de bevoorrading van de VIVO-winkels via deze inkoopcombinatie. Het was het pand rechts op de achtergrond, met de twee ronde deuren in het pand en de vier zwarte raampjes erboven. Het blauwe bordje met de verwijzing naar Fox Speelgoed aan de Hagengracht 3 aan de lantaarnpaal staat er nog voor. De winkels waren een kruising tussen een echte ouderwetse kruidenier en de eerste zelfbedieningswinkels.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Hagengracht
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Identifier:NL-AmlHA_600_38_058
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.