image/svg+xml

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

Omschrijving:Brug Ootmarsumsestraat
Ootmarsumsestraat. Gymnastiekvereniging Achilles tijdens een optocht in de Ootmarsumsestraat, ter hoogte van de brug in de Ootmarsumsestraat, op de kruising met de Sluiskade Zuidzijde. Achter ons, over de brug, bevindt zich de kruising met de Sluiskade Noordzijde.

Brugwachterswoning
Ootmarsumsestraat. Links aan de Ootmarsumsestraat, op de hoek van de Sluiskade Zuidzijde staat de oude brugwachterswoning.

Winkeliers Ootmarsumsestraat
Schoenenwinkel Ten Dam
Ootmarsumsestraat. Rechts aan de Ootmarsumsestraat 74, op de andere hoek van de Sluiskade Zuidzijde staat schoenenwinkel Ten Dam, bekend om hun verkoop van Renata-schoenen.

Sigarenmagazijn Krabshuis
Ootmarsumsestraat. Links van de schoenenwinkel bevindt zich nog sigarenmagazijn Krabshuis aan de Ootmarsumsestraat 70, met de rookartikelenreclame aan de gevel van Roxy en Peter Stuyvesant.

Fa. Sandstra ijzer- en Gereedschappenhandel
Ootmarsumsestraat. Links in de straat, helemaal op de achtergrond ter hoogte van de zonwering aan de bovengevel, is de fa. Sandstra ijzer- en gereedschappenhandel gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 49-51-53-55a. Staalwaren, ladders, elektrotechnische apparaten, boutjes, schroefjes, noem maar op, hij had het.

Garage Konink
Ootmarsumsestraat. Links, voor Sandstra, is nog het Caltex tankstation van autobedrijf Konink nv aan de Ootmarsumsestraat 55 te zien. Dit bedrijf zou later verhuizen naar de Henriëtte Roland Holstlaan.

J. & I. ten Cate nv
Ootmarsumsestraat. Erachter bevond zich J & I ten Cate nv, trailerfabriek, aan de Ootmarsumsestraat 57.

Firma Peddemors Vivola
Ootmarsumsestraat. Links van Konink, in het hoge pand, is de firma Peddemors Vivola aan de Ootmarsumsestraat 59 gevestigd. Oorspronkelijk zat hier de koffiebranderij firma G.J. Peddemors. (1931-1956)
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Ootmarsumsestraat 55a
Almelo, Ootmarsumsestraat 49-51-53-55a
Almelo, Ootmarsumsestraat 49
Almelo, Ootmarsumsestraat 51
Almelo, Ootmarsumsestraat 53
Almelo, Ootmarsumsestraat 57
Almelo, Ootmarsumsestraat 59
Almelo, Ootmarsumsestraat 70
Almelo, Ootmarsumsestraat 72
Almelo, Ootmarsumsestraat 74
Identifier:NL-AmlHA_600_38_057
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.