image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Stellema
Grotestraat Noord. Grotestraat oude eind. Het zicht op het punt links in de hoek, achter de paal, waar later het pand van de tricot-breierij van Stellema is gebouwd (Grotestraat 43), direct rechts van het lichte pand dat direct links op de foto staat. Het betreft de plek, inclusief de rechts naastgelegen ruimte van de lage woning met dakkapel.

Apotheek de Gouden Vijzel
Grotestraat. Rechts aan de overkant (voorbij de luifel) het uithangbord van apotheek De Gouden Vijzel, later in de tijd, eind jaren zestig, de locatie van apotheek Dam Backer aan de Grotestraat 38.

J.J.G.M. Wiechmann, landbouwmachines en ijzerwaren
Grotestraat. Rechts op de voorgrond, nog net in beeld, op de hoek van het Hof van Gulick, zit de SKF- en Belzer dealer firma J.J.G.M. Wiechmann, landbouwmachines en ijzerwaren, aan de Grotestraat 44, op de hoek van de steeg Hof van Gulick. Ertegenover gaat de steeg over in de Jan Muldersgang.

Morselt mode
Grotestraat. Links van deze steeg zou de firma Morselt komen te zitten, aan de Grotestraat 42, op de andere hoek van het Hof van Gulick. (Morselt mode met later een Camp-uithangbord aan de gevel. Deze gevel zou later geheel gewijzigd worden in een witte voorgevelmuur. Later zou hier Kuypers Haarmode in komen.

Goedkoope Winkel
Grotestraat Noord. Geheel rechts van Wiechmann, echter buiten beeld, staat de Goedkoope Winkel. Thans 1955 staat op deze locatie Joldersma aan de Grotestraat 48-50. De oorspronkelijke galanteriewinkel van Joldersma is in 1914 gestart in de winkel aan de Grotestraat 46.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 38
Almelo, Grotestraat 42
Almelo, Grotestraat 43
Almelo, Grotestraat 44
Almelo, Grotestraat 46
Almelo, Hof van Gülick
Almelo, Jan Muldersgang
Identifier:NL-AmlHA_600_37_126
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.