image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Stadsvilla L. Salomonson
Stadhuis Wierdensestraat
Wierdensestraat. Direct rechts op de voorgrond staat het stadhuis aan de Grotestraat 19, destijds nog gebouwd door Lodewijk Salomonson. Iets verderop rechts na het tweede pand vanaf het stadhuis, begint de afslag naar de Oude Kloosterweg richting Marktplein.

Stadsvilla
Burgerweeshuis en bewaarschool J.F. Peitsch
Wierdensestraat. Direct links op de voorgrond, rechts naast het pand, dat in de jaren vijftig bemand zou worden door het kantongerecht, staat het burgerweeshuis en bewaarschool van de Johanna Frederika Peitsch-stichting aan de Wierdensestraat 12, opgericht in 1854 en bestond tot 1962. Het gebouw werd gekenmerkt door de gebogen ronde vensters. Op deze plek zou veel later na de oorlog het nieuwe pand van de Amsterdamsche Bank gebouwd worden aan de Wierdensestraat 12.

Almelosche Courant
Wierdensestraat Rechts naast het weeshuis stond het Bureau van de Almelosche Courant, met bovenaan de gevel hun reclamebord.

Stadsvilla Helmich Ledeboer
Wierdensestraat. Villa Iets verderop links, de iets uitstekende villa, was oorspronkelijk de directeurswoning van de fam. H. Ledeboer, op de hoek van de Boompjes. De daarop volgende afslag de Westerstraat.
Periode:1/1/1905-1/1/1906
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 12
Almelo, Wierdensestraat 19
Identifier:NL-AmlHA_600_37_075
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.