image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Banketbakkerij Willemink
Grotestraat Zuid,. Overzicht van de Grotestraat ter hoogte van de afslag naar het Schokland, rechts op de voorgrond. Geheel links op de voorgrond aan de Grotestraat 102, op de hoek van de parkeerplaats van de Sociëteit, staat het winkelpand waarin lunchroom annex banketbakkerij Maison Willemink zou komen, of inmiddels al zit, gezien de luifel. (La Maison Nostalgique)

Amsterdamsche Bank
Grotestraat. Daarnaast aan de Grotestraat 104 staat het pand van de Amsterdamsche Bank, dat in de jaren zestig werd verbouwd door kantoormachinebedrijf G.H. van der Veen, dat begin jaren zestig werd gesaneerd aan de Oude Markt 8. Sinds 1991 is de kledingzaak van Split Level, men-women hier gevestigd.

Schoenenwinkel v.d. Heide en schoenmakerij Brusscher
Grotestraat. Dan een combinatiepand: Grotestraat 106 en Grotestraat 108. Aan de Grotestraat 108 hebben de schoenenwinkel v.d. Heide en schoenmakerij Brusscher gezeten. Later werd dit Olde Riekerink.

Nije en Westebring, accountants
Grotestraat. Rechts ernaast zat Nije en Westebring, accountants aan de Grotestraat 110. In 1980 was er sprake van leegstand. Dit pand is in de jaren tachtig helaas door brand verwoest en inmiddels afgebroken, in de jaren tachtig. Op deze plek zit thans 2020 van der Bijl bedden & interieur.

Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen
Grotestraat. Vervolgens het magazijn van Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen aan de Grotestraat 112. Daarna kwam de Spelonk erin.

Apotheek Lamberts
Grotestraat. Daarnaast, aan de Grotestraat 114, was de locatie van apotheek Lamberts, met de hertenkop- en gewei boven de deur.

Scholten's boekhandel
Grotestraat. Dan komt boekhandel Scholten aan de Grotestraat 116.

Veldhuis en Hannink Belastingconsulenten
Grotestraat. Begin jaren zestig was op de voornoemde locatie van de kantoorboekhandel Veldhuis en Hannink belastingconsulenten gevestigd.

Hendrik Nijholt, meubelen, tapijten en gordijnen
Grotestraat. Aan de Grotestraat 118, op de hoek van de Schuttenstraat, zat Hendrik Nijholt, meubelen, tapijten en gordijnen.

Garage Nijhof, fiat-dealer
Grotestraat. Rechts, op de hoek van het Schokland, staat de showroom van garage Nijhof, Fiat-dealer aan de Grotestraat 107. De eigenaar was vanaf 1958 de heer Bert Muller. Rechts aan de zijmuur hing, enigszins verwarrend, een blauw bord met de naam Nijhoff, met dubbel 'f'. De garage bevond zich aan het Schokland.
Periode:1/1/1950-1/1/1951
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 102
Almelo, Grotestraat 104
Almelo, Grotestraat 106
Almelo, Grotestraat 107
Almelo, Grotestraat 108
Almelo, Grotestraat 110
Almelo, Grotestraat 112
Almelo, Grotestraat 114
Almelo, Grotestraat 116
Almelo, Grotestraat 118
Almelo, Schokland 1
Almelo, Schuttenstraat
Almelo, Werfstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_37_014
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.