image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Galerij de Schouw
Grotestraat Noord. Geheel links staat het pand waar later in de tijd Galerij de Schouw aan de Grotestraat 59 in zou komen, in de beginjaren het Schouwtje geheten.

Doopsgezinde kerk
Grotestraat. Daarnaast de Doopsgezinde Kerk aan de Grotestraat 57, met de witte boog.

Banketbakkerij Zwiers
Grotestraat. Naast het kerkgebouw bevindt zich de locatie Grotestraat 55, waar banketbakkerij Zwiers gevestigd is. Later, in de loop van de jaren zeventig zou hier banketbakker A.J. Bos in komen.

Sigarenwinkel Broekhuis
Grotestraat. De actualiteit van de bezetting geldt tevens voor de buurman rechts, aan de Grotestraat 51-53, t.w. de sigarenwinkel van Broekhuis, op de hoek van de Jan Muldersgang.

Juwelier Tegeler
Grotestraat. Op de andere hoek van de Jan Muldersgang staat het pand van Juwelier Tegeler aan de Grotestraat 49, met de klok aan de gevel.

P. de Gruyter & Zn.
Grotestraat. In het pand ernaast met het hoge puntdak zat P. de Gruyter & Zn. aan de Grotestraat 47, waar later ook nog de winkel van Jamin in zou komen.

Albert Heijn
Grotestraat. Aan de Grotestraat 45 zou Albert Heijn nog komen te zitten.

Firma. F. Stellema
Grotestraat. Aan de Grotestraat 43 zit de tricot-breierij van de firma F. Stellema. Op de achtergrond staat de toren van de Sint Georgiusbasiliek.

R. Joldersma
Grotestraat. Aan de overkant is de winkel van Joldersma te zien Grotestraat 48-50. De oorspronkelijke galanteriewinkel van Joldersma is in 1914 gestart in de winkel aan de Grotestraat 46.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Grotestraat. Voorbij Joldersma, in het zeer hoge pand in de bocht naar rechts, met de verticale vlaggenstok aan de gevel, heeft tot de jaren zestig de winkel van Vroom en Dreesmann (V&D) gezeten aan de Grotestraat 36. In de jaren dertig en veertig zat hier De Eenheidsprijzenwinkel Almelo (EPA). Nadat V&D in de jaren zestig vertrok naar de Oude Markt 1 vestigde zich op deze locatie de Woonstee.
Periode:1/1/1950-1/1/1951
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 48-50
Almelo, Grotestraat 51-53
Almelo, Grotestraat 36
Almelo, Grotestraat 43
Almelo, Grotestraat 45
Almelo, Grotestraat 46
Almelo, Grotestraat 47
Almelo, Grotestraat 49
Almelo, Grotestraat 57
Almelo, Grotestraat 59
Almelo, Grotestraat deel 1 55
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Kerkstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_37_003
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.