image/svg+xml

Wijk 13 Sluitersveld

Wijk 13 Sluitersveld

Omschrijving:Ringweg Van Rechteren Limpurgsingel
Aanleg
Luchtfoto. Sluitersveld. De Van Rechteren Limpurgsingel in aanleg, gezien in zuidelijke richting, met links ervan het Sluitersveld. Onderin is het voorlopige eindpunt van de singel, op de hoek van de Sluitersveldssingel, ter hoogte van de flats daar op de hoek.

Viaduct kanaal Almelo-Nordhorn
Bouw
Sluiskade Noordzijde. Het viaduct over het kanaal Almelo-Nordhorn, de Sluiskade Noordzijde en de Sluiskade Zuidzijde in het midden bovenin, is al in een vergevorderd stadium.

Viaduct Ootmarsumsestraat
Bouw
Ootmarsumsestraat. Ook de voorbereidingen van de bouw van een viaduct in de onderliggende Ootmarsumsestraat zijn inmiddels voltooid. De woningen daar zijn inmiddels afgebroken en de funderingen van de twee staanders zijn gelegd.

Prinses Beatrixschool
Sluistersveldssingel. Direct rechts van de Van Rechteren Limpurgsingel loopt vanaf de Ootmarsumsestraat de Roskamstraat in een flauwe bocht naar beneden en komt daar uit in de Sluitersveldssingel, die onderaan in beeld naar rechts wegloopt richting de Vriezenveenseweg. Daar op de hoek staat de Prinses Beatrixschool aan de Sluitersveldssingel, op de hoek van de Vriezenveenseweg. Het was de allereerste Finse school die in Twente heeft gestaan. De Finse school is een bepaald type houten schoolgebouw dat in de jaren 1948-1950 verspreid door Nederland is gebouwd. Almelo kreeg de eerste van Twente aan de Vriezenveenseweg en het was de derde van Nederland.

Wijk 12 Noorderkwartier
Rechts van de Van Rechteren Limpurgsingel bevindt zich de wijk het Noorderkwartier, met de buurt Haghoek, boven begrensd door het kanaal Almelo-Nordhorn. De Schelfhorst links achter ons is nog toekomstmuziek.
Periode:1/1/1960-1/1/1961
Auteur:Aviodrome
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Roskamstraat
Almelo, Sluitersveldssingel
Almelo, Van Rechteren Limpurgsingel
Almelo, Vriezenveenseweg
Identifier:NL-AmlHA_600_25_024
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.