image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Bedrijventerrein Dollegoor
Luchtfoto. Noorderkwartier. bedrijventerrein Dollegoor in wording. Links het gedeeltelijk al verbrede Overijssels kanaal, met evenwijdig aan de rechterkade de Slachthuiskade.

Spoorbrug Almelo-Mariënberg
Rechts ervan ligt het oude- en daar weer rechts van het nieuwe tracé van de spoorlijn Almelo-Mariënberg. Te zien is dat het viaduct voor de nog aan te leggen Dollegoorweg in het nieuwe tracé er al in ligt en dat ook, in dezelfde lijn naar beneden, al druk gewerkt wordt aan de nieuwe spoorbrug, onderaan in beeld. Zodra deze laatste klaar is wordt het Twentekanaal naar links doorgetrokken naar het daar nog te verbreden Overijssels kanaal.

1e insteekhaven
Rechtsonder is te zien dat de eerste insteekhaven al gereed is. Bovenaan buigt de andere spoorlijn naar Deventer af.

Visvereniging Vislust
In het midden bovenin bevindt zich een driehoekige plas tussen de twee spoorlijnen, die zich van elkaar afsplitsen, een voormalige zandafgraving, ten behoeve van de aanleg van het industrieterrein. Deze is nu vol gelopen met water en zal in de toekomst in gebruik worden genomen door visvereniging Vislust.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Kerkelanden
Luchtfoto. Wierdense hoek. Op de achtergrond, geheel bovenin in het midden, is de buurt Kerkelanden in aanbouw te zien in wijk 14 Wierdense Hoek. De drie rijen duplexwoningen aan de Schaepmanlaan staan er inmiddels, maar de flats aan de Schaepmanlaan moeten nog gebouwd worden.

Aalderinkshoek
Luchtfoto. De landerijen rechts ervan zijn bestemd voor de in de jaren zestig nog aan te leggen buurt Aalderinkshoek, ook in de wijk 14 Wierdense Hoek.
Periode:1/1/1951-1/1/1952
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Slachthuiskade
Identifier:NL-AmlHA_600_25_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.