image/svg+xml

winkeliers Oranjestraat

winkeliers Oranjestraat

Omschrijving:Boerenleenbank
Oranjestraat. De Oranjestraat, gezien vanaf het begin van de Grotestraat, met links de afslag naar de Boddenstraat en rechts naar de Oranjestraat. Links van het bankkantoor loopt, parallel aan de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, de Esgang, die uitkomt in de Hogebeldsweg. Links op de voorgrond staat het pand van de Boerenleenbank aan de Oranjestraat 2, op de hoek van de Esgang. Boven op de gevel zou nog de tekst komen : 'Spaarbank voor iedereen'.

Fa. Joh. Bruggeman
Oranjestraat. Naast de bank is de fa. Joh. Bruggeman, een loodgietersbedrijf gevestigd aan de Oranjestraat 4.

Jo Leloux
Oranjestraat. Vervolgens komt de rijwielzaak van Jo Leloux aan de Oranjestraat 6, op de hoek van een smalle steeg, die eveneens in de Hogebeldsweg uitkomt. De rijwielzaak werd opgericht in 1927.

Showroom Jo Leloux
Oranjestraat. In het pand ernaast is later nog een showroom gevestigd van Jo Leloux aan de Oranjestraat 8. Hier stonden bromfietsen uitgestald. Daarvoor was Coiffeur kapper K. Smits hier gevestigd omstreeks 1926-1943.

Fa. Niekus
Grotestraat. Geheel rechts op de voorgrond staat de voormalige winkel in manufacturen en modeartikelen van de familie H.J.F. Stockman-Niekus aan de Grotestraat 2, op de hoek van de Oranjestraat, die zoals de gevelreclame in de jaren veertig aangaf, zowel werkzaam was in Almelo, als in Groningen. In ditzelfde pand zou later in de jaren tachtig Resink meubelen zich vestigen en tevens aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat in het pand van hotel de Gouden Leeuw. Resink zat op het moment van de foto nog aan het Marktplein, naast H.W. ten Hove.

Palthenette, reiniging
Grotestraat. Het praktisch onzichtbare pand direct links op de voorgrond, aan deze kant op de hoek van de Boddenstraat, is Palthenette, reiniging aan de Grotestraat 1. Het uithangbord is nog net links bovenin de foto zichtbaar, evenals nog een stukje van de luifel. Dit reinigingsfiliaal van Palthe is destijds officieel geopend door burgemeester mr. F.J.H. Schneiders, waarvan nog tevens een foto is te zien in ons fotoarchief. Thans 2019 zit hier Used Products, inkoop, verkoop, terugkoop, van de broers Riccardo en Marcello Todde.

Hotel D. Verboom
Boddenstraat. Aan de overkant links staat het voormalige hotel-restaurant D. Verboom aan de Boddenstraat 80, op de hoek van de Esgang. Hier zijn ooit de activiteiten van de Heren Sociëteit begonnen. Later werd het een agrarisch centrum en daarna een winkelpand. Links ernaast, echter niet zichtbaar, staat de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.
Periode:1/1/1958-1/1/1959
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Boddenstraat 80
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 1
Almelo, Grotestraat 2
Almelo, Oranjestraat 2
Almelo, Oranjestraat 4
Almelo, Oranjestraat 6
Almelo, Oranjestraat 8
Identifier:NL-AmlHA_600_23_027
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.