image/svg+xml

Wijk 13 Sluitersveld

Wijk 13 Sluitersveld

Omschrijving:Textielfabriek Hedeman
Fabrieksstraat. Luchtfoto. Sluitersveld. N.V. tot Exploitatie van Hertog Hedeman Jr. 's Fabrieken aan de Fabrieksstraat, een zijstraat van de Ootmarsumsestraat, gezien vanaf het zuiden.

Kanaal Almelo-Nordhorn
Op de voorgrond, met de bomenrijen, loopt het kanaal Almelo-Nordhorn en de Loolee.

Sluitersveldschool
Ootmarsumsestraat. Op de achtergrond de Ootmarsumsestraat, met daaraan gevestigd de Sluitersveldschool aan de Ootmarsumsestraat 247, sinds 1862, op de hoek van de Fabrieksstraat. Vanaf 1960 zit hier Buurthuis de Trefhoek, later wijkcentrum de Trefhoek.

Kantoor Textielfabriek Hedeman
Fabrieksstraat. Tevens staat aan dit straatje sinds 1930 het kantoor van de textielfabriek, met de karakeristieke klokkentoren. Textielfabriek Hedeman is voortgekomen uit een fabriekje, dat fabrikant A. Kamerling in 1865 aan de Loolee op het Sluitersveld liet bouwen. In 1880 werd het bedrijf opgekocht door Hertog Hedeman, die er een blekerij, ververij en weverij in vestigde. In 1959 werd Hedeman overgenomen door de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv. Midden jaren zeventig heeft het bedrijf zijn activiteiten beëindigd, in verband met toenemende concurrentie vanuit lage lonen-landen.
Periode:1/1/1953-1/1/1954
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Fabrieksstraat
Almelo, Ootmarsumsestraat 247
Identifier:NL-AmlHA_600_17_050
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.