image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Grotestraat Noord. Grotestraat oude eind. Het zicht is op de Grotestraat ter hoogte van de afslag naar de Hagengracht links op de voorgrond. Er recht tegenover begint de steeg de Götte, ter hoogte van de fietsers rechts op de weg. Vroeger was de Götte een beekje, die de verbinding verzorgde tussen de oorspronkelijke stadsbeek Hagengracht en de gracht rondom het kasteel Huize Almelo. Op een van de gelijke foto's uit deze serie staat het jaartal 1917 vermeld.

Kerkengang
Grotestraat. Tussen de twee panden direct rechts op de voorgrond, begint nog een steeg, t.w. de Kerkengang richting het Kerkplein. Aan deze steeg zit verderop de tegenwoordige stadsboerderij het Wevershuisje.

Firma W. Lepelman
Grotestraat. Rechts op de voorgrond staat de hoeden- en pettenwinkel van de firma W. Lepelman aan de Grotestraat. Later, waarschijnlijk in de jaren vijftig tot begin jaren zestig werd het de hoedenwinkel van Klein Robbenhaar. Lepelman had meerdere etalages in de Grotestraat, o.a. aan de Grotestraat 78, links naast het voormalige stadhuis. De firma W. Lepelman is opgericht in 1812 en deed tot omstreeks1920 zaken in hoeden, tot zover bekend. Ze hadden o.a. voorradige Pelterijen, Engelse haarhoeden en Borsalino's. Stijve en slappe hoeden. Engelse petten, maar ook velour pluche hoeden, plus de Wilson en bolpet. Strohoeden kon je daar ook kopen.

Goedkoope Bazar
Grotestraat. Rechts van de hoedenwinkel, echter buiten beeld, stond aan de Grotestraat 26 de galanterie van de heer Draper, t.w. de Goedkoope Bazar, waar toen o.a. veel ansichtkaarten van Almelo werden verkocht. Later in de tijd, in de jaren zestig ongeveer, werd de naam Modehuis Draper en had hij tevens aan de overkant van de straat een extra etalage aan de Grotestraat 29, het pand waar bar-discotheek 't Stuupke in zat vanaf 1969.

Schalderoi
Grotestraat. Net voor de dubbele luifel, verderop in het midden in beeld, begint links een andere steeg, t.w. het Schalderoi. Er recht tegenover bevindt zich de Doelenstraat.

Hotel de Gouden Leeuw
Grotestraat. Aan de rechterzijde, voorbij de fietsers, is nog een gedeelte te zien van de lichte ronde zijmuur van hotel de Gouden Leeuw aan de Grotestraat, op de hoek van de Doelenstraat. Het hotel is op dat moment nog "slechts" voorzien van één etage.Later in de tijd zou er nog een tweede etage opgebouwd worden.

Sint Georgiusbasiliek
Boddenstraat. Op de achtergrond staat de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.
Periode:1/1/1917-1/1/1918
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Götte
Almelo, Doelenstraat
Almelo, Grotestraat 26
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkengang
Almelo, Schalderoi
Identifier:NL-AmlHA_600_11_079
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.