image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Sanering Oude Markt
Grotestraat. Voorheen stonden op deze plek aan de Grotestraat de hierna volgende inmiddels gesaneerde winkels en horeca: vanaf links op de hoek café N. Tijink, Heeringa & Co. galanterie, W. Ossenkoppele woninginrichting en de winkel van Bram Gombert. galanterieën en huishoudelijke artikelen.

Groenwoudt's Kijk Grijp Supermarkt
Grotestraat Zuid. De Bouw. Links in beeld is de bouwput van de nieuwbouw van Groenwoudt's Kijk Grijp Supermarkt aan de Oude Markt 3, op de hoek van de Grotestraat, gezien vanaf de Waag. Rechts in beeld stroomt de Almelose Aa, met ervoor de tijdelijk opgeheven Werfstraat, gelegen tussen de Grotestraat en de Waag.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Nog voor dit pand van de Kijk Grijp wordt gebouwd aan het pand van Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Oude Markt 1, op de hoek van de Waag.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Het pand links met het torentje met het reclamebord met opschrift “28000 oplage”, was van het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94, op de hoek van de Hofstraat.

Fa. Ant. van der Aa
Grotestraat. Bedrijfskleding. Rechts ernaast is de fa. Ant. van der Aa aan de Grotestraat 96 gevestigd, gespecialiseerd in vakkleding en reparatie, o.a. KLM-werkkleding.

Twentsche Courant
Grotestraat. In het pand in het midden op de foto op de hoek zat de Twentsche Courant aan deGrotestraat 98. Rechts aan de zijkant van het pand was de bekende leeskrant-etalage.

Almelose Aa en de Sociëteit
Grotestraat. Daarnaast stroomt de Almelose Aa. Rechts daarvan, naar achteren en in het donker gehuld, de oude Sociëteit aan de Grotestraat 100.

Makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra
Hofstraat. Het lagere huis geheel links, naast het kantoor van het Dagblad van het Oosten, staat aan de Hofstraat 1. Het werd de toekomstige locatie van Makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra, assurantie- en makelaarsbedrijf.

Wagons-Lits Reizen
Hofstraat. In het rechter gedeelte van het voornoemde pand aan de Hofstraat 1 zou zich een reisbureau vestigen, t.w. Wagons-Lits Reizen, per november 1963. Later in de tijd zou de naam van het eerstgenoemde kantoor 'Snelder-Zijlstra makelaardij bv' worden.

Badhuis
Hofstraat. Het hoge pand op de achtergrond, gelegen aan de Hofstraat, was de voormalige Rijks HBS, die later is ingericht als Badhuis.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. Rechts in de verte, aan de voormalige Fortstraat waar nu de Hagenborchflat staat, is nog de schoorsteenpijp te zien van textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr., een leerlooierij. Ook daar was destijds een kantoor van het Dagblad van het Oosten gevestigd, Fortstraat 6.
Periode:1/1/1962-1/1/1963
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Waag
Almelo, Fortstraat 6
Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Grotestraat 98
Almelo, Grotestraat 100
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 3
Identifier:NL-AmlHA_600_10_083
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.