image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Winkeliers Ootmarsumsestraat
Luchtfoto. Binnenstad. Op de voorgrond onderaan loopt de Ootmarsumsestraat, vanaf rechts onderin de foto bij de net niet zichtbare brug in de Ootmarsumsestraat over het kanaal Almelo-Nordhorn.

Kanaal Almelo-Nordhorn
Links en rechts van het kanaal lopen respectievelijk de Sluiskade Noordzijde en de Sluiskade Zuidzijde.

Supermarkt de Boer
Ootmarsumsestraat. Links onderin in het midden, met het grote grijze vierkante platte dak, staat de supermarkt van de Boer aan de Ootmarsumsestraat, op de hoek van het Rondeel.

Winkeliers Oranjestraat
Slaapkamercentrum
Oranjestraat. Iets verder naar boven, ter hoogte van de afslag links naar de Molenstraat , is het nog braakliggende terrein van het volledig afgebrande Slaapkamercentrum aan de Oranjestraat 25 te zien, op de hoek van de Molenstraat. Voorheen zat hier het Coöp-Centrum en Van Der Meer Meubelen. Hier zou nog nieuwbouw voor in de plaats komen. In het nieuwe pand zou later o.a. uitgaansgelegenheid Dance Factory, VIP's en discotheek The Desert komen en daarna diverse winkeliers en dienstverleners, zoals de Hypotheker en CIGO Multikantoor Almelo.

Sint Georgiusbasiliek
Boddenstraat. Vanaf de ex-Slaap Centrum-locatie loopt de Oranjestraat naar boven, richting de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.

Woningen de Hoven en Hagengracht
De Hoven. Voorbij de basiliek, links van het ex-saneringsgebied ten zuiden van de Boddenstraat is de nieuwbouw van woningen en appartementen aan de Hagengracht en De Hoven ter hoogte van het stadhuis zichtbaar. Het gaat om de hogere lichtgekleurde panden nog voor het stadhuis.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Links van het stadhuis is de parkeergarage StadsBaken P9 zichtbaar en net daarboven, met de fabriekspijp, is het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde nog niet gesaneerd.
Periode:1/1/1988-1/1/1989
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, De Hoven
Almelo, Hagengracht
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Oranjestraat
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Sluiskade Zuidzijde
Identifier:NL-AmlHA_600_10_035
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.