image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Foto 1
Verkeerstunnel Wierdensestraat
Op- en afrit oost
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is vanaf het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat en de Veldkampsweg op de spoorlijn, met de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, onder het spoor. Onderaan bij de Bosschage, net buiten beeld, loopt de Almelose Aa richting de Aastraat.

Realisatie De Werf
Rotonde
Wierdensestraat. Aan het eind van de de verkeerstunnel Wierdensestraat, ter hoogte van de op- en afrit aan de oostzijde van de verkeerstunnel, is de rotonde in de wierdensestraat te zien. Deze is aangesloten op de nieuw gerealiseerde verbindingsweg De Werf richting de inmiddels sterk ingekorte Haven Noordzijde, die voorheen nog over het Marktplein liep, vóór de realisatie van C&A. Daar moesten opnieuw twee villa's aan de Wierdensestraat destijds voor wijken.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Daar links van de Werf, met de grote rode vlakken, is het fabriekscomplex zichtbaar van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, dat nog niet is afgebroken.

Busstation De Werf
Rechts van dit fabriekscomplex in de bocht van De Werf, is het busstation aldaar te zien, waar de achterkant van C&A aan het Marktplein 51 grenst.

AMRO Bank en Parkeergarage StadsBaken P9
De Werf. Boven het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco en nog voor het Stadhuis aan het Stadhuisplein moeten respectievelijk het nieuwe kantoor van de AMRO Bank aan de Werf 2 en de nieuwe parkeergarage StadsBaken P9 aan het Stadhuisplein 2 nog gebouwd worden.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Parallel aan de overkant van het spoor loopt vanaf het Stationsplein de Burgemeester Raveslootsingel, die onderaan bij het belastingkantoor nog tijdelijk doodloopt. Later in de tijd zou, in fases, de doortrekking plaatsvinden naar de Violierstraat. Op het moment van de foto had je alleen nog de afslag rechts van het belastingkantoor naar de Poulinkstraat.

Garage Zuiderwijk
Poulinkstraat. Rechts van het belastingkantoor, in het verlengde, is het terrein van Garage Zuiderwijk aan de Poulinkstraat nog te zien, met het grijze puntdak, dat direct aan het spoor grensde. Rechts van garage Zuiderwijk is de afslag naar beneden van de 1e Sligtestraat.

Nieuwe Sligtestraat
Vanaf de afslag van de Wierdensestraat, links net onder het spoor, met respectievelijk klokkenfabriek Warmink aan het begin van de Parallelweg en daaronder hotel Nationaal aan de Wierdensestraat, loopt de Nieuwe Sligtestraat parallel aan het spoor naar rechts.

Arbeidsbureau
Bellavistastraat. De Nieuwe Sligtestraat heeft rechtsonder in beeld, ter hoogte van het belastingkantoor, een scherpe bocht naar rechts in de Bellavistastraat, waar het arbeidsbureau te zien is in het midden onderin.

Slagerij Kasabi
Poulinkdwarsstraat. In die zelfde bocht is nog een afslag naar beneden, t.w. de Poulinkdwarsstraat, een inmiddels verdwenen straat met destijds een groenteboer op de hoek aan de Poulinkdwarsstraat 1 en later een Turkse slagerij Kasabi. De naam Poulinkdwarsstraat heeft te maken met de spoorwegovergang, die er lag in de Poulinkstraat tot begin jaren zestig en toen over het spoor uitkwam in de Bellavistastraat.

Sanering
Poulinkdwarsstraat. In de loop van de jaren is de hele buurt daar gesaneerd, inclusief de woningen aan de Nieuwe Sligtedwarsstraat, waar de Poulinkdwarsstraat, onderaan in beeld, uitkwam. De laatstgenoemde straat liep rechts schuin naar boven en uitkwam weer uit in de Nieuwe Sligtestraat.

Foto 2
Luchtfoto. Binnenstad. De foto is idem aan de eerste, maar nu met een beeld van de binnenstad, exact vanaf de spoorlijn.

Periode:1/1/1979-1/1/1980
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, De Werf
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkdwarsstraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_10_030
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.