image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Landgoed Huize Almelo
Luchtfoto. Binnenstad. Onderaan in het midden is het grondgebied van Huize Almelo, met de Gravenallee.

Spoorlijn Almelo-Hengelo
Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Daar links naast loopt de Hofstraat naar boven en gaat in het centrum over in de Oude Markt, om vervolgens de weg te vervolgen vanaf het begin van de Wierdensestraat. Bovenin loopt de Wierdensestraat via de verkeerstunnel Wierdensestraat onder de spoorlijn door richting Wierden.

Bendien-Smits
Holtjesstraat. Op de twee witte zandplaten links in het midden zijn inmiddels de twee fabriekscomplexen van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat en de Prinsenstraat afgebroken. Daar boven langs loopt de Almelose Aa onder de brug in de Holtjesstraat.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Het zwarte enigszins rechthoekige fabriekscomplex rechtsboven in beeld, net onder het spoorwegemplacement van station Almelo, is van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3. Het gaat hier om de fabriekscomplexen Holland en Java.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Links van Nijverdal-Ten Cate staat de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Links naast de stoomspinnerij staat het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat
Woningen Lijnstraat
Lijnstraat. Linksboven, net onder de spoorlijn ter hoogte van de spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat loopt links van de naar beneden lopende Zuiderstraat parallel de inmiddels opgeheven Lijnstraat. De daar zichtbare woningen zijn inmiddels afgebroken. De straat kwam uit in de Bornerbroeksestraat. Door de foto maximaal te vergroten, wordt deze straat zichtbaar, via de optie 'afbeelding openen in nieuw scherm'.

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier
Leeuwarder Textiel Maatschappij
Veldkampsweg. Boven de spoorlijn bevindt zich o.a. de wijk Nieuwstraat Kwartier, met links van de witte gasbol de Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM / LTM) aan de Veldkampsweg 24.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. De gasbol staat op het terrein van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg.

Goossenmaatspark
Elzenstraat. Geheel links bovenin bevindt zich het Goossenmaatspark. Het park is gelegen aan de Platanenstraat, Elzenstraat, Iepenstraat en de Wilgenstraat.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Gravenallee
Almelo, Hofstraat
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Oude Markt
Almelo, Platanenstraat
Almelo, Veldkampsweg 24
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_10_015
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.