image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Landgoed Huize Almelo
Luchtfoto. Binnenstad. In het midden onderaan is het zicht op het Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee 1, geheel omringd met bebossing. Onder ons, net buiten beeld, begint de Hofkamp.

Badhuis
Hofstraat. Links onderin staat het lichtkleurige en hoge gemeentelijke badhuis aan de Hofstraat, voorheen de gemeentelijke HBS.

Dijkschool
Hofstraat. Direct rechts ernaast staat de voormalige Dijkschool.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. Nog voor deze panden staat links onderin het fabriekscomplex van de textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. aan de toenmalige Fortstraat.

De Bleek
Bleekweg. Geheel onderaan in het midden is De Bleek bij de Bleekweg, ter hoogte van de bovenliggende Gravenallee, met onder de Bleekkerk nog het voormalige café Bellevue.

Wijk 12 Noorderkwartier
Sluiskade Noordzijde.Boven het landgoed van de graaf, dat omringd wordt door de binnenstad bevindt zich het kanaal Almelo-Nordhorn, met de parallel lopende Sluiskade Noordzijde en de Sluiskade Zuidzijde. Daarboven bevindt zich het Noorderwartier.

Het Erasmus
Sluiskade Noordzijde. Links bovenin is aan de Sluiskade Noordzijde het Erasmus lyceum te zien, met het daar achtergelegen Rosarium.

Kanaalschool
Sluiskade Noordzijde. Geheel links van het Erasmus is nog net de Kanaalschool aan de Sluiskade Noordzijde te zien.

Bejaardencentrum de Klokkenbelt
Vriezenveenseweg. De straat die rechts in het midden vanaf de Sluiskade Noordzijde naar boven loopt is de Ootmarsumsestraat, waar iets verderop links het bejaardencentrum de Klokkenbelt nog te zien is aan de Vriezenveenseweg, ter hoogte van de T-splitsing in de Ootmarsumsestraat.
Periode:1/1/1954-1/1/1955
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Fortstraat
Almelo, Gravenallee
Almelo, Hofstraat
Almelo, Kerkplein
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Sluiskade Zuidzijde
Identifier:NL-AmlHA_600_10_012
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.