image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Station Almelo
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Vanaf links onderin loopt de spoorweg vanaf station Almelo aan het Stationsplein rechts naar boven richting Hengelo. Rechts van het spoor bevindt zich de wijk Wierdense Hoek, met de buurten Rohof, de Kerkelanden. met achter ons, buiten beeld, de Aalderinkshoek.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Rechts onderin loopt vanaf Wierden de Wierdensestraat onder het spoor door via de verkeerstunnel in de Wierdensestraat richting het centrum.

Klokkenfabriek Warmink (WUBA)
Parallelweg. Links, net voor de verkeerstunnel bevindt zich het oude fabriekscomplex van klokkenfabriek Warmink (WUBA) aan de Parallelweg, met schoorsteenpijp. Dit pand zou later, tezamen met het links ervan gelegen fabriekscomplex van Almeline Glas worden afgebroken, om ruimte te maken voor de bouw van het ROC Twente op deze plek.

Klokkenfabriek Warmink (WUBA)
Rohofstraat. Rechts van de voornoemde klokkenfabriek van Warmink, nog voorbij de Wierdensestraat, is in een denkbeeldige horizontale lijn naar rechts de voormalige oude klokkenfabriek van Warmink nog te zien, met erboven een stuk groenstrook, gelegen achter de woningen van de hoek Rohofstraat en de Aastraat. Ook dit gebouw zou nog worden afgebroken. Eerder in de tijd werd de Rohofschool, links van dit fabriekscomplex al afgebroken, evenals het aannemersbedrijf van G.J. Vrielink.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Achter de woningen aan de Aastraat, met de vier rode daken bevindt zich de Almelose Aa, verscholen achter de bomen. Daarachter bevindt zich het terrein van de Cogas, het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg.

Woningen Parallelweg
Parallelweg. De rij woningen links van Almeline Glas aan de Parallelweg, direct aan de achterzijde van Station Almelo, zouden eveneens nog worden afgebroken, tot aan de Appelstraat.

Flats Thorbeckelaan
Thorbeckelaan. Kerkelanden. In het midden onderin loopt de Thorbeckelaan, met de drie flats, met de rode daken, gelegen tussen de Appelstraat en de Goeman Borgesiusstraat. Deze flats uit de jaren vijftig zijn inmiddels afgebroken ten behoeve van nieuwbouw op deze plek.

Wijk 10 Binnenstad
WL Catharinahof
Luchtfoto. Binnenstad. Aletta Jacobsstraat. Links van het spoor bevindt zich de binnenstad, waar bij de gele kraan, rechts van de alleenstaande fabriekspijp druk gebouwd wordt aan de WL Catharinahof aan de Aletta Jacobsstraat 18, op de hoek van respectievelijk de Joke Smitstraat en de Werf.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Op het voornoemde terrein met de alleenstaande fabriekspijp, waar voorheen de N.V. Van Heek-Scholco heeft gestaan, komen diverse appartementen, een nieuw winkelcentrum de Havenpassage en een nieuwe parkeergarage, inclusief een nieuw filiaal van Albert Heijn.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Het paarse pand in het midden is het voormalige belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat.

Appartementencomplexen Swanehof en de Wingerd
Swanehof. Rechts van het voormalige belastingkantoor staan respectievelijk de appartementencomplexen van Swanehof en de Wingerd, die aan deze kant tevens grenzen aan de Burgemeester Raveslootsingel.

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
Bouw
Egbert Gorterstraat. Geheel links onderin, links van station Almelo, staat het voormalige fabriekscomplex van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Het zou nog worden afgebroken ten behoeve van de latere bouw van de nieuwe rechtbank Overijssel, locatie Almelo aan de Egbert Gorterstraat 5, op de hoek van de Haven Zuidzijde.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Almelo, Thorbeckelaan
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_09_101
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.