image/svg+xml

Panorama Wierdensestraat

Panorama Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. Panorama. Twee overzichtsfoto's van de Wierdensestraat vanaf het begin van de Wierdensestraat, ter hoogte van het Marktplein en het busstation Wierdensestraat.

Foto1:
Shopperhal Versland
Marktplein. Marktoverzicht. Het zicht vanaf de Wierdensestraat op het Marktplein, met op de voorgrond het winkelcentrum Shopperhal Versland.

Winkelcentrum de Galerij
De Galerij. Daar rechtsachter, aan de overkant van het plein, staat winkelcentrum de Galerij, richting de Koornmarkt.

McDonald's
Waagplein. Rechts voor de ingang van het winkelcentrum bevindt zich de McDonald's aan het Waagplein 1.

HIJ mode
Marktplein. Schuin aan de overkant van het Marktplein links begint, rechts van het witte pand op de achtergrond van modezaak Hij, de Passage naar de Wierdensestraat.

Winkelcentrum de Havenpassage
Havenpassage. Links van de flat bevindt zich de ingang van winkelcentrum de Havenpassage. Links achter ons, niet zichtbaar, zijn de bushaltes aan het busstation. Op de achtergrond van de foto de Sint Georgiusbasiliek links en de Grote Kerk rechts.

Winkels
Op het Marktplein aan de overkant staan verschillende winkels, zoals C&A links van de flat en Duthler, direct tegenover Versland. Boven Duthler zit het Pool en Snooker Centrum.

Foto2:
AMRO Bank
Wierdensestraat. Overzicht. De Wierdensestraat vanaf het centrum richting Wierden. Het linker pand op de voorgrond aan de Wierdensestraat 12 is de voormalige Amsterdam Rotterdam Bank. (AMRO Bank) Het personeel is verhuisd naar de Werf 2, dat later van naam veranderd werd in Rosa Luxemburgstraat 2.

Pand Wierdensestraat op monumentenlijst
Wierdensestraat. Twee panden verder, op de hoek van de Boompjes, staat aan de Wierdensestraat 18-20 een pand, dat op de monumentenlijst van de Gemeente Almelo staat.

Bondsspaarbank
Wierdensestraat. Daarnaast, op de andere hoek van de Boompjes, staat het nieuwbouwpand van de Bondsspaarbank voor Midden en Oost Nederland aan de Wierdensestraat 22. Thans 2019 is de naam SNS Bank.

NMB Bank
Wierdensestraat. Rechts op de voorgrond is het pand van de Nederlandse Middenstandsbank Wierdensestraat 23. (NMB Bank) Thans 2019 is de naam ING Bank.

Qredits Microfinanciering Nederland
Wierdensestraat. In het pand er direct achter zit thans 2019 Qredits Microfinanciering Nederland aan de Wierdensestraat 27.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Links op de achtergrond staat het toenmalige belastingkantoor.

Arbeidsbureau
Bellavistastraat. Het geelgekleurde pand er rechts naast is het voormalige arbeidsbureau aan de Bellavistastraat, waar tegenwoordig de Kinderbescherming in zit.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Galerij
Almelo, Havenpassage
Almelo, Marktplein
Almelo, Passage
Almelo, Waagplein 1
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_09_093
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.