image/svg+xml

Wijk 19 Windmolenbroek

Wijk 19 Windmolenbroek

Omschrijving:Realisatie Windmolenbroek
Luchtfoto. Windmolenbroek. De wijk Windmolenbroek in aanbouw, gezien vanaf het zuiden, op het eerste deel van de inmiddels gerealiseerde nieuwbouw van de wijk. Op de voorgrond komt de rest van de wijk, het gedeelte dat zich later zou gaan uitstrekken tot de nog aan te leggen rijksweg A35, die met de brug over het Twentekanaal, ongeveer op de voorgrond, nog gerealiseerd moet worden.

Twentekanaal
Links, aan de zijkant van de wijk loopt het Twentekanaal (zijtak Almelo van de Twentekanalen) schuin naar boven.

Brug Leemslagenweg
Leemslagenweg. Bij de bredere bebossing links en rechts van het kanaal, halverwege de lengte van het kanaal, bevindt zich de Leemslagenbrug over het Twentekanaal.

Leemslagenweg
Vanaf de brug loopt de Leemslagenweg naar rechts richting het nog te bouwen winkelcentrum Windmolenbroek aan de Gors 27.

Woonzorgcentrum Windmolenbroek
Karekiet. De plek van het winkelcentrum wordt net afgedekt door het woonzorgcentrum Windmolenbroek aan de Karekiet 55, dat er in hoefijzervorm net voor staat, met de lichte kleur.

Winkelcentrum de Gors
De Gors. Direct rechts van het woonzorgcentrum loopt de Gors, met rechts van de straat de oude boerderij aan de Gors. Ervoor staan noodgebouwen, waaronder de tijdelijke Snackbar Frans, in afwachting van de bouw van het winkelcentrum aan de Gors.

Waterzuivering De Sumpel
Bosuil. Rechts bovenin, links van de grote bocht van de Weezebeeksingel die naar boven loopt, is de rioolwaterzuiveringsinstallatie De Sumpel (rwzi) te zien aan de Bosuil 1.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Auteur:Slagboom & Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Leemslagenweg
Almelo, Zeven Bosjes
Identifier:NL-AmlHA_600_09_063
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.