image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Sanering Oude Markt
Oude Markt. Sanering. Bouw. Het zicht is op het inmiddels volledig door de gemeente gesaneerde Oude Markt-gebied tussen tussen De Waag op de achtergrond en de Grotestraat achter ons. Alle winkeliers zijn verdwenen. Ook rechts van de straat De Oude Markt zijn inmiddels bestaande locaties gesaneerd, of zouden spoedig volgen. De werklieden op de voorgrond zijn bezig met het verwijderen van de klinkers van de oorspronkelijke de Werfstraat, die 'straks' achter twee grootwinkelbedrijven opnieuw zal worden aangelegd ter hoogte van de Almelose Aa.

Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt
Oude Markt. De aanleiding van deze grote binnenstadsanering zijn de bouwbesluiten van de gemeente, om op dit terrein grootwinkelbedrijven neer te zetten. Op de voorgrond aan de Oude Markt 3, op de hoek van de Grotestaat, zal Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt worden gebouwd.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Erachter komt Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Oude Markt 1, op de hoek van de Waag.

HEMA
Oude Markt. Rechts, echter buiten beeld, zal aan de overkant van de Oude Markt de HEMA worden gebouwd aan de Oude Markt 4, op de hoek van de Grotestraat.

De Gruyter Super
Oude Markt. Links van de HEMA komt de Gruyter super aan de Oude Markt 2, op de hoek van de Haven Noordzijde over het Marktplein.

Waaggebouw
De Waag. Rechts op de achtergrond staat het monumentale waaggebouw aan de Waag 1.

Twentsche Bank
Wierdensestraat. Rechts van het waaggebouw, echter buiten beeld, staat de Twentsche Bank aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag.

Huis van bewaring
Marktstraat. Rechts in het midden op de achtergrond, t.w. het hoge gebouw aan de Marktstraat 7, is het huis van bewaring.

Kapsalon Rhebergen
Schuttenstraat. In het witte pand in het midden, op de hoek van de Schuttenstraat en Marktstraat, achter de twee bussen, is de kapsalon van Rhebergen aan het toenmalige (oude) Marktplein 18.

Bendien-Smits
Prinsenstraat. Bij de fabriekpijp links op de achtergrond is het fabriekscomplex van Bendien-Smits aan de Prinsenstraat en Holtjesstraat te zien, toen nog (tot 1969) Bendien's Textielfabrieken nv.
Periode:1/1/1962-1/1/1963
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Markt 18
Almelo, Marktplein 18
Almelo, Marktstraat 7
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Almelo, Oude Markt 3
Almelo, Oude Markt 4
Almelo, Prinsenstraat
Almelo, Schokland
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_04_028
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.