image/svg+xml

Stadhuis Wierdensestraat

Stadhuis Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. De Wierdensestraat gezien vanaf de Boompjes, rechts op de voorgrond, met links achter ons de afslag naar de Oude Kloosterweg. Het twee etages tellende gebouw links, met de klok, is het Stadhuis aan de Wierdensestraat 19.

Rotterdamsche Bank
Wierdensestraat. Het tweede pand rechts van het stadhuis, met het witte uithangbord, is de Rotterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 13.

Amsterdamsche Bank
Wierdensestraat. Het twee etages tellende pand schuin tegenover de Rotterdamsche Bank, met de witte belettering op de muur, is de Amsterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 12. Na de fusie tussen de Amsterdamsche Bank en en de Rotterdamsche Bank werd het de Amsterdam-Rotterdam Bank (AMRO Bank), met de vestiging aan de Wierdensestraat 12.

Twentsche Bank
Het donkere gebouw op de achtergrond is de Twentsche Bank aan de Wierdensestraat 2. Na de fusie met de Nederlandsche Handel-Maatschappij werd het de Algemene Bank Nederland. (ABN Bank) Daarna fuseerde de ABN Bank met de AMRO Bank tot de ABN AMRO Bank.

Kantongerecht Marktplein
Marktplein. Geheel op de achtergrond is het licht getinte oude kantongerecht, ook bekend als beursgebouw (1866) en als post- en telegraafkantoor (1875) aan het marktplein nog te zien.
Periode:1/1/1955-1/1/1956
Auteur:
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 2
Almelo, Wierdensestraat 12
Almelo, Wierdensestraat 13
Almelo, Wierdensestraat 19
Identifier:NL-AmlHA_600_03_059
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.