image/svg+xml

Winkeliers Zuiderstraat

Winkeliers Zuiderstraat

Omschrijving:Spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat
Zuiderstraat. Winkels in de Zuiderstraat gezien vanaf de Bornerbroeksestraat richting de spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat.

Jaap Post
Nieuwstraat. In de verte in het witte pand, net over het spoor, zat aan weerszijden van de Nieuwstraat 1-3, op de hoek van de Ambtstraat Jaap Post radio en televisie, import en export.

Speelgoedwinkel Westerink
Zuiderstraat. De afslag rechts, na de vierde luifel, was de 1e Vijverstraat, met ongeveer rechts van deze hoek de speelgoedwinkel van Westerink.

Hensen
kleding voor jong en oud
Zuiderstraat. Even verderop ook rechts, ter hoogte van de spoorwegovergang, was de afslag van de 2e Vijverstraat, met rechts op de hoek Hensen Kleding aan de Zuiderstraat 45-47. Aan het eind van de 2e Vijverstraat kwam je uit in de Tuinstraat ter hoogte van Dansschool Veenstra.

Henk de Leeuw
Zuiderstraat. Links in de straat heeft vanaf 3-6-1966 de grammofoon platenzaak van Henk de Leeuw gezeten, met zijn stereofonische luisterbar aan de toenmalige Zuiderstraat 28-32. In die jaren zestig had je in Almelo tevens nog de platenzaak van J. Landhuis aan de Bornsestraat 85 en natuurlijk de muziekhandel van Meibergen aan de Oranjestraat 12-14, die eveneens een uitgebreide luisterbar had. Ook bij V&D kon je terecht, maar veel goedkoper was het, iets later in de tijd, bij Pop Eye aan de Ootmarsumsestraat, die ook platen uit de Verenigde Staten importeerde.

Drukkerij Fikkert bv
Zuiderstraat. Links op de voorgrond staat het pand van Drukkerij Fikkert bv aan de Zuiderstraat 8-12. Het adres aan de Zuiderstraat is in de loop der jaren drie keer gewijzigd, t.w. tot begin jaren zestig: 12-14, vanaf eind jaren zestig: 8-14 en medio jaren tachtig: 8-12.

F.a. S. Fokkens & Zn.
Zuiderstraat. Omstreeks 1942 zat op de locatie aan de Zuiderstraat 4 de fa. S. Fokkens & Zn.

Lijnstraat
Vermeldenswaardig is misschien nog de nu niet meer bestaande Lijnstraat, die links achter de huizen aan de linkerzijde parallel liep aan de Zuiderstraat richting het spoor en vlak voor het spoor in een bocht naar de Zuiderstraat liep. De Lijnstraat kwam aan de andere kant tevens uit in de Bornerbroeksestraat.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 1e Vijverstraat
Almelo, 2e Vijverstraat
Almelo, Bornerbroeksestraat
Almelo, Lijnstraat
Almelo, Nieuwstraat 1-3
Almelo, Zuiderstraat 8-12
Almelo, Zuiderstraat 28
Identifier:NL-AmlHA_600_03_056
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.