image/svg+xml

Bakkersvakschool

Bakkersvakschool

Omschrijving:Wierdensestraat. Het zicht is vanaf het begin van de Wierdensestraat op het prachtige pand links op de voorgrond, waar later de Bakkersvakschool in zou komen te zitten aan de Wierdensestraat 3. Richting het einde van de Tweede Wereldoorlog ging dit pand helaas verloren.

Café Backer (later café de Boer)
Wierdensestraat. Er rechts naast, aan de Wierdensestraat 1 op de hoek van het Marktplein, zit café Backer. (later café de Boer) In de oorlog zou de bovenetage volledig verwoest worden.

Hotel van Ouds de Prins
Oude Markt. Op de achtergrond, in het verlengde van de telefoonpaal, staat hotel van Ouds de Prins aan de (Oude) Markt, op de hoek van het Marktplein. Ook dit pand werd in de Tweede Wereldoorlog helaas volledig verwoest.

Kantongerecht Marktplein
Marktplein. Geheel rechts van het hotel, aan de overkant van de straat, staat het kantongerecht aan het Marktplein, op de hoek van de (Oude) Markt, of nog het postkantoor op het moment van de foto. Het kantongerecht zou zich later vestigen rechts naast de arrondissementsrechtbank aan de Wierdensestraat 6, ongeveer tegenover het stadhuis aan de Wierdensestraat.

Winkeliers Oude Markt
Oude Markt. De panden links ervan aan de (Oude) Markt, tot aan de Grotestraat, zijn winkels.
Trefwoord:Gerechtsgebouwen;
Periode:1/1/1918-1/1/1930
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt
Almelo, Wierdensestraat 1
Almelo, Wierdensestraat 3
Identifier:NL-AmlHA_600_02_074
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.