image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang
Wierdensestraat. Villa. Stadsvilla's aan de Wierdensestraat (toen Wierdensche straat) gezien vanaf de spoorwegovergang in de richting van de Westerstraat rechts, na het derde huis aan de rechterkant.

Stadsvilla Hogar Valencia
Fam. Jansen
Wierdensestraat. Villa. Rechts op de voorgrond staat villa Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30 van de familie Jansen (van Jansen en Tilanus) aan de Wierdensestraat 30, dat later in de tijd is afgebroken ten behoeve van de aanleg van de verkeerstunnel begin jaren zestig.

Stadsvilla de Klooster-esch
Wierdensestraat. De voornoemde stadsvilla Hogar Valencia stond toen weer direct links naast stadsvilla de Klooster-esch, hier net buiten beeld, aan de Wierdensestraat 32, waar na de oorlog het politiebureau in gevestigd werd.

Stadsvilla
Wierdensestraat. Links van Hogar Valencia, staat de villa aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat, dat later in de tijd nog dienst zou doen als belastingkantoor.

Stadsvilla
Wierdensestraat. Op de andere hoek van de Westerstraat staat de villa aan de Wierdensestraat 26, dat later in de tijd o.a. dienst zou doen als gewestelijk arbeidsbureau.
Periode:1/1/1907-1/1/1908
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 26
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 30
Identifier:NL-AmlHA_600_02_057
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.