image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. De Wierdensestraat (Wierdensche straat) tussen de Westerstraat en het marktplein, gezien naar het oosten.

Stadsvilla Hendrik Salomonson
Wierdensestraat. Villa. Links staat de woning van Hendrik Salomonson, aan de Wierdensestraat 25 en de Wierdensestraat 27, op de hoek van de Oude Kloosterweg. Links grenst het aan het Kloosterhofpad. Het is gebouwd in 1900. De heer Salomonson was directeur van de Koninklijke Stoomweverij (KSW) te Nijverdal.

Kantoor KSW
Wierdensestraat. Vanaf 1925 was het pand in gebruik als kantoor van de KSW, dat vanwege een belastingvoordeel van Nijverdal naar Almelo verhuisde. De heer Salomonson zelf maakte dit niet meer mee: hij overleed in 1918.

Stadsvilla Helmich Ledeboer
Wierdensestraat. Villa. Rechts op de voorgrond staat een villa op de hoek van de Boompjes. Het is de stadsvilla (directeurswoning) van de fam. Helmich Ledeboer aan de Wierdensestraat 22, op de hoek van de Boompjes. Om de hoek staat het bankkantoor van bankiershuis Helmich Ledeboer, t.w. A.H. Ledeboer aan de Boompjes 38, oftewel de Ledeboer Bank.
Periode:1/1/1903-1/1/1904
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes 38
Almelo, Kloosterhofpad 6
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 22
Almelo, Wierdensestraat 25
Almelo, Wierdensestraat 27
Identifier:NL-AmlHA_600_02_054
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.