image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is vanaf het westen op het centrum van Almelo. Op de voorgrond loopt de spoorlijn met parallel aan de overkant van het spoor de Burgemeester Raveslootsingel. Aan deze kant van het spoor loopt ook evenwijdig de Nieuwe Sligtestraat, links vanaf de Parallelweg.

Arbeidsbureau
Bellavistastraat. Nog net voor het spoor, in het midden onderaan, staat het voormalige arbeidsbureau aan de Bellavistastraat, met links daarvan de verkeerstunnel Wierdensestraat, die onder het spoor doorloopt richting centrum.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Ter hoogte van het voormalige arbeidsbureau staat aan de overkant van het spoor een ander voormalig kantoor, t.w. dat van de belastingdient aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat, met de rode zonwering.

Twenthe Centrum
Twentheplein. Links in het midden, ter hoogte van de afslag van het Stationsplein naar de Egbert Gorterstraat staat her vierkante Twenthe Centrum in wording t.b.v. divers bedrijven, met de vijf rode zonweringen aan de voorkant, tevens te herkennen aan de twee watertorens, die boven het platte dak uitkomen, van de voormalige Stoomspinnerij Twenthe aan de toenmalige Smitstraat.

KwikFit Autoservice
Twentheplein. Links naast het Twenthe Centrum, iets nog naar achteren gebouwd, ook met een plat dak en grenzend aan de Egbert Gorterstraat, staat het pand van de Kwikfit aan het Twentheplein, op de hoek van de Egbert Gorterstraat, ongeveer ten tijde dat de Praxis en Carpet Land er nog achter gevestigd waren, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Hiervoor zat de KwikFit aan de Wierdensestraat 105-107, in het voormalige garagepand van Autobedrijf Almelo bv. Thans 2022 is de KwikFit Autoservice gevestigd aan de Windmolen 9.

Bedrijvencentrum Het Baken
Brugstraat. Bouw. Het witte gebouw boven het Twenthe Centrum aan de Brugstraat, op de hoek van de Boddenstraat is het nieuwe Bedrijvencentrum Het Baken, dat op het moment van de foto nog in aanbouw is. Rechts ervan staat het politiebureau het Baken en daar weer naast het stadhuis aan het Stadhuisplein 1, op de hoek van het Baken, met de blauwe zonwering.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. Verder naar rechts, vanaf het stadhuis, rechts bovenin de foto bevindt zich de groene long van Almelo, t.w. het Landgoed Huize Almelo, met Huis Almelo aan de Gravenallee 1.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Gravenallee 1
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Stadhuisplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_02_011
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.