image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Gravenallee
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is vanaf de Van Rechteren Limpurgsingel, onder ons buiten beeld, op de Binnenstad Noord, met aan de linkerzijde een rand van de Gravenallee, die vanaf de Doelenstraat Links bovenin tussen de huizen overgaat in de Gravenallee, gelegen rondom huis Almelo aan de Gravenallee 1.

Tuincentrum Kwekerij Twente
Gravenallee. Links onderin bevindt zich ter hoogte van de Gravenallee Tuincentrum Kwekerij Twente aan de Gravenallee 10a.

Woningen Oosteres
Oosteres. Op het braakliggende zanderige gebied aan de Oosteres, rechts van het beboste gebied van de Gravenallee, worden woningen gebouwd, o.a. linksboven ter hoogte van het Kamperpad. De Oosteres, voorheen Oosteresstraat, begint bovenaan ter hoogte van het begin van de Oostmarsumsestraat bij de afslag naar het Rondeel en gaat daarna naar beneden over in de Oosteres. Onderin bevindt zich de Korte Oosteres.

J. & I. ten Cate bv
Winkelsteeg. Rechts van de Oosteres loopt parallel de Winkelsteeg in een flauwe bocht naar beneden vanaf de Ootmarsumsestraat. Dit straatje leidde in het verleden naar het fabriekscomplex van J. & I. ten Cate bv, tank en trailerbouw aan de Sluiskade Zuidzijde. Het bedrijf is inmiddels opgeheven. Het complex is rechts in het midden nog zichtbaar. Niet bekend is wie er op het moment van de foto in zit.

SBO De Welle
Winkelsteeg. Ongeveer op de plek van de basisschool rechts onderin aan de Winkelsteeg staat nu anno 2022 speciaal basis onderwijs (SBO) de Welle aan de Winkelsteeg 6.
Periode:1/1/1984-1/1/1985
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Oosteres
Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Oranjestraat
Almelo, Rondeel
Almelo, Winkelsteeg
Identifier:NL-AmlHA_600_02_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.