image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Bedrijvenpark Twente
Luchtfoto. Noorderkwartier. Het zicht is op de voorgrond op het Bedrijvenpark Twente, met op de voorgrond o.a de eerste bouwactiviteiten van Van Merksteijn International aan het Bedrijvenpark Twente 237. Achter ons loopt de N36.

4e insteekhaven
Bedrijvenpark Twente. Aan het voornoemde terrein grenst de nieuw aangelegde 4e insteekhaven, aan deze kant van het Twentekanaal.

3e insteekhaven
Wentholtweg. Tegenover de 4e insteekhaven bevindt zich aan de andere kant van het Twentekanaal de 3e insteekhaven van het bedrijventerrein Dollegoor.

v.d. Bosch Beton bv
Wentholtweg. Daar links op de hoek en tevens grenzend aan de achterliggende 2e insteekhaven, bevindt zich v.d. Bosch Beton bv aan de Wentholtweg 6.

Bedrijventerrein Dollegoor.
Dollegoorweg. Het bedrijventerrein Dollegoor aan de Dollegoorweg heeft drie insteekhavens aan de rechterzijde van het Twentekanaal. (zijtak van de Twentekanalen) Aan de 1e insteekhaven aan de Jollesweg 4 is de VTL (v/h Cebeco) gevestigd, met links ernaast de Betoncentrale Twenthe bv aan de Jollesweg 6.

Spoorlijn Almelo-Deventer
Rechts van de beide industrieterreinen loopt de spoorlijn Almelo-Deventer, met daar boven de buurt Aalderinkshoek in wijk 14 Wierdense Hoek.

Spoorlijn Almelo-Mariënberg
Jollesweg. Geheel linksboven is nog de spoorbrug over het begin van het Twentekanaal te zien van het traject Almelo-Mariënberg, ter hoogte van de Jollesweg. Achter die brug begint het Overijssels kanaal, dat naar boven richting het centrum loopt.
Trefwoord:Luchtfoto
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bedrijvenpark Twente 237
Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Jollesweg 6
Identifier:NL-AmlHA_600_01_052
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.