image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:WL Catharinahof
Luchtfoto. Binnenstad. Op de grote zandplaat rechts in het midden, ter hoogte van het Marktplein, heeft inmiddels de sanering van het voormalige fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Sluiskade Zuidzijde plaatsgevonden en is het busstation de Werf volledig opgeheven. Alleen de schoorsteenpijp en portiersloge zijn bewaard gebleven, aan het toekomstige terrein van de Klara Zetkinstraat. Het witgekleurde gebouw in het midden van woonzorgcomplex de WL Catharinahof aan de Aletta Jacobsstraat 18 staat er inmiddels.

Appartementencomplex de Havenveste
Joke Smitstraat. Links grenst de WL Catharinahof aan de Joke Smitstraat waar later nog appartementencomplex de Havenveste gebouwd zou worden aan de Joke Smitstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Restaurant de Boulevard
Klara Zetkinstraat. Rechts van de Havenveste, ter hoogte van de schoorsteen, zal het nieuwe restaurant De Boulevard (het latere KRETA-restaurant) worden gebouw aan de Klara Zetkinstraat 2, omringd door een stadsvijver.

Winkelcentrum en appartementen
Klara Zetkinstraat. Rechts van de stadsvijver en restaurant komt aan de Klara Zetkinstraat een winkelcentrum op de begane grond, met daarboven appartementencomplex Cranenborgh.

Albert Heijn
Rosa Luxemburgstraat. Direct rechts van deze winkels en appartementen komt het nieuwe filiaal van Albert Heijn aan de Rosa Luxemburgstraat 1, met o.a. een ingang aan de Klara Zetkinstraat,

Parkeergarage de Havenpassage
Boven Albert Heijn en beneden in de kelder komt parkeergarage de Havenpassage.

Winkelcentrum de Havenpassage
Havenpassage. Rechts hiervan en links aangrenzend van de bestaande C&A aan het Marktplein 51 wordt rondom het nieuwe winkelcentrum de Havenpassage gerealiseerd, met een ingang aan de Rosa Luxemburgstraat en aan het Marktplein, ter hoogte van de Kloosterhofflat.

Twenthe Centrum
Twentheplein. Links van de WL Catharinahof staat het voormalige fabriekscomplex van de Stoomspinnerij Twenthe, met de twee watertorens, tegenwoordig het Twenthe Centrum aan het Twentheplein 3.

Praxis, Carpet Land en de KwikFit Autoservice
Haven Zuidzijde. In het aangrenzende pand erboven heeft de Praxis aan de Haven Zuidzijde gezeten, op de hoek van de Egbert Gorterstraat en rechts daarnaast Carpet Land. Net onder de Praxis, grenzend aan het Twentheplein, in het gedeelte met het lichtkleurige vierkante dak, zat de KwikFit Autoservice.

AMRO Bank
De Werf. Boven de bouwplaats loopt de Haven Noordzijde nu nog naar het voormalige busstation de Werf, met in het verlengde rechts, o.a. de AMRO Bank aan de Werf 2, met de rode zonwering. Na de nieuwbouwopleveringen zou dit gedeelte van de Werf herbenoemd worden in de Rosa Luxemburgstraat.

Credits Microfinanciering Nederland
Wierdensestraat. Rechts in het midden, net voor de Kloosterhofflat, staat een kantoorpand aan de Wierdensestraat, op de hoek van de Werf, waar thans 2019 Qredits Microfinanciering Nederland in zit. Te zien is dat er schuin, links van het pand, het Kloosterhofpad heeft gelegen, met aan de linkerkant van het pad nog het oude voormalige VVV-kantoor, met het zwarte dak, dat naar het Marktplein verhuisde, ter hoogte van de Hagengracht.

Koninkrijkszaal Jehova's Getuigen
Wierdensestraat. Geheel onder in beeld loopt de Wierdensestraat, met een aftakking naar de verkeerstunnel Wierdensestraat. Geheel links onderin op de groenstrook staat de Koninkrijkszaal van Jehova's Getuigen aan de Wierdensestraat 63 in de wijk Wierdense Hoek, links van het spoor.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Rechts onderin staat het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat.
Trefwoord:Luchtfoto
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aletta Jacobsstraat 18
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, De Werf
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Joke Smitstraat
Almelo, Klara Zetkinstraat
Almelo, Marktplein 51
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Stationsplein
Almelo, Twentheplein 3
Almelo, Wierdensestraat 63
Identifier:NL-AmlHA_600_01_051
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.