image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Sanering westkant Hagengracht e.o.
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Hagengracht foto 1. Een overzicht vanaf het stadhuis op de inmiddels volledig gesaneerde westzijde van de Hagengracht, op twee panden na, rechts op de foto. Het ging nog om de hierna volgende panden, t.w. het buurtcafé met de lichte gevel en daarachter aan het Marktplein 25, op de hoek van de Hagengracht het pand van Postma meubelbekleding. De panden aan de overkant van de Hagengracht mochten blijven staan. Het resultaat is een tijdelijke kaalvlakte, dat gold voor het hele gebied ten westen van de Hagengracht, de zuidkant van de Boddenstraat, de oostkant van de Brugstraat en de noordkant van de oude Bakenstraat. Op dat moment stond nog alleen het nieuwe stadhuis prominent op zijn plek én eenzaam.

Stadhuisplein. Panorama. Hagengracht foto 2. Een overzicht van het voornoemde terrein, met op de achtergrond de Boddenstraat en de Sint Georgiusbasiliek, gezien vanaf de nieuw gebouwde parkeergarage StadsBaken P9 aan het Stadhuisplein 2.

Trico-breierij Stellema
Hagengracht. In het midden op foto 1, aan de overkant van de Hagengracht, staat de voormalige tricot-breierij van Stellema, het pand met de vele raampjes. Het pand liep naar achteren door naar de Grotestraat.

Hout- en hobbycentrum van de Vegte
Hagengracht. In het derde pand rechts van Stellema, op de hoek van de Jan Muldersgang, zat hout- en hobbycentrum van de Vegte aan de Hagengracht 11, met recht ertegenover het pand van Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10, op de hoek van de Hagenstraat. Dit pand is inmiddels afgebroken, links van het voornoemde buurtcafé dat nog even mocht blijven staan.

Drukkerij Lulof
Hagengracht. Naast van de Vegte in het rechthoekige pand, op de andere hoek van de Jan Muldersgang zat drukkerij Lulof aan de Hagengracht 9.
Periode:1/1/1982-1/1/1983
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Hagengracht 9
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Hagengracht 11
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Het Baken
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Stadhuisplein 2
Identifier:NL-AmlHA_600_01_043
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.