image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Panden Hagengracht
Kerkplein. Panorama. Het zicht is vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15 op de voorgrond op de Hagengracht, die van links naar rechts schuin richting de Grotestraat loopt.

Buurtcafé
Hagengracht. Het pand geheel links aan de westzijde van de Hagengracht, op de hoek van de toenmalige Hagenstraat, was het buurtcafé aan de Hagengracht 8.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Hagengracht. Op de hoek rechts van de Hagenstraat was Fijnslijpinrichting Tegeler gevestigd aan de Hagengracht 10. Aan de Hagenstraat 2, om de hoek was nog een locatie in gebruik.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Iets verder naar rechts, het grote pand met links ervan een apart gymnastiekgebouw, staat de Koningin Wilhelminaschool, op de hoek van de Westerkerkengang, rechts naast de school.

Synagoge
Gasthuissteeg. Het witte pand direct achter de school is de Synagoge aan de Gasthuissteeg, met de boog in het raam aan de achterzijde.

Rabbi
Gasthuissteeg. De woning van de rabbi stond aan de Gasthuissteeg, tegenover de synagoge. Aan deze kant, t.w. de achterzijde, grensde de synagoge aan het Schalderoi, die tevens aan de achterzijde van de school langsliep.

Joodse school
Schalderoi. Links van de Synagoge, met het platte dak, is de Joodse school aan het Schalderoi, met een badhuis. Aan de andere kant grensde het pand aan de Gasthuissteeg.

Café de Klok
Gasthuissteeg. Rechts van de Synagoge, aan het driehoekige pleintje, staat café de Klok aan de Gasthuissteeg, op de hoek van het erachter gelegen Hovenpad. Dit pad liep naar rechts, over het terrein van Palthe, naar de Boddenstraat.

Palthe
Afbraak
Boddenstraat. Op het braakliggende terrein rechts op de achtergrond, t.w. de zandplaat aan de Bakenstraat, stond voorheen het inmiddels afgebroken fabriekscomplex van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V. aan de Boddenstraat, dat tevens grensde aan de Bakenstraat, het latere Stadhuisplein.

H.W. tn Hove Bzn. & Co.
Haven Noordzijde. Het schuin geplaatste pand, met de drie etages en de links geplaatste schoorsteen was van H.W. ten Hove aan de Haven Noordzijde 11, het opslagpand dat aan deze kant grensde aan de Bakenstraat. De vestiging zelf was aan het Marktplein 17a.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Noordzijde. Tussen de twee middelste fabriekspijpen staat het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Rechts van Van Heek-Scholco staat het fabriekscomplex van de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Ter hoogte hiervan, geheel rechts op de foto, staan aan de Egbert Gorterstraat de fabriekscomplexen Holland en Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv.
Periode:1/1/1969-1/1/1971
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hagengracht 8
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Marktplein
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_600_01_033
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.