image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Bouw
Luchtfoto. Binnenstad. De verkeerstunnel in de Wierdensestraat via de ronde bocht is nog maar net aangelegd. Een luxe villa, onderin bij de uitgang, direct onder het in beeld zijnde politiebureau aan de Wierdensestraat 32 moest er voor wijken. Dit gold tevens voor de oorspronkelijke villa, die op het moment van de foto onderaan nog in beeld is, t.w. het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat, op de hoek van de Westerstraat.

Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. De oorspronkelijke spoorwegovergang in de Wierdensestraat, toen de straat nog rechtdoor liep, is inmiddels volledig opgeheven: alleen het nostalgische seinhuisje aan de overgang staat er op het moment nog.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Aan de bovenkant van de tunnelingang is links Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB) aan de 1e Wierdensedwarsstraat, op de hoek van de Wierdensestraat inmiddels afgebroken. Het bedrijf verhuisde naar de Sluisweg 7.

Beperkt verkeerstunnelgebruik
Wierdensestraat. Geheel onderin is te zien, dat er nog maar een enkele rijbaan ingebruik is in de verkeerstunnel. Om die reden zou nog de voornoemde grote villa (voormalige belastingkantoor) onderin afgebroken worden, om de rijbaan goed door te kunnen trekken,. Dat gold ook voor de afslag naar de Westerstraat, waarvoor op dat moment nog achter het pand langs gereden moest worden.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Over de verkeerstunnel loopt de Burgemeester Raveslootsingel, met links het belastingkantoor, op de hoek van de Poulinkstraat.

Drukkerij van den Bosch & den Ouden
Westerstraat. Sanering. Het langgerekte pand rechtsonder het belastingkantoor is Drukkerij van den Bosch & den Ouden aan de Westerstraat 5, op de hoek van de Adastraat, ter hoogte van de afslag naar de Wierdensestraat. De drukkerij verhuisde naar de Adastraat 39a, ter hoogte van de afslag naar de Adadwarsstraat en de Marktstraat.

De Werf
Ook de aanleg van de Werf rechts onderin richting Haven Noordzijde is nog niet aan de orde, omdat de Haven Noordzijde vanaf het begin van de Wierdensestraat en de Oude Markt in die tijd nog doorliep over het Marktplein. De bouw van C&A zou hier later in de tijd verandering in brengen. Rechts onderin is tevens nog een gedeelte van het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco te zien, die aan de Haven Zuidzijde gevestigd was.

Wijk 14 Wierdense Hoek.
Luchtfoto. Boven de spoorlijn bevindt zich de 'punt' van de wijk Wierdense Hoek, oftewel de Aalderinkshoek en de Kerkelanden, met rechts de buurt Dijkstraat en omgeving en links van de Wierdensestraat de buurt Rohof.
Trefwoord:Luchtfoto, belastingkantoor
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_01_032
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.