image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Hoogenbosch schoenen
Grotestraat. In het witte pand in het midden met het uithangbord aan de Grotestraat 20, op de hoek van de Kerkengang was omstreeks 1958 Hoogenbosch schoenen gevestigd. Hier heeft veel later in de tijd, tot ongeveer 2016 Boekhandel Almelo gezeten.

't Hoedenhuis Dechesne
Grotestraat. Direct links ervan, op de andere hoek van de steeg de Kerkengang én aan de andere zijde op de hoek van de Götte is 't Hoedenhuis Dechesne gevestigd aan de Grotestraat 18, zo omstreeks eind jaren vijftig. Daarvoor zaten hier de dames Heldenrijk met een hoedenwinkel, die door Dechesne werd voortgezet. In 1980 zat hier Het Mantelhuis. Voorheen zat hier hoedenwinkel Klein Robbenhaar. In vroegere tijden, vanaf 1812 opgericht, zat hier tot ongeveer de jaren twintig de firma W. Lepelman, eveneens een hoedenwinkel.

Fa. K.J. Biesemaat
De Götte. In de steeg de Götte zelf zat een paar meter verderop fietsenmaker Klaas Biesemaat, die voor de jaren '60 ook zaken deed voor Casper Molmans. Op 25 februari 1955 opende hij een zaak aan de Oranjestraat 46 en heeft daar tot minstens 1975 zaken gedaan.

Casper Molmans
Grotestraat. Geheel links, met de groene luifel en de verticale blauwe letterreclame, op de andere hoek van de steeg de Götte, staat de zaak van Casper Molmans aan de Grotestraat 14-16, een winkel voor o.a. campingartikelen, tenten, speelgoed, sjoelbakken en oorspronkelijk fietsen. Veel later, in de jaren zeventig, vestigde zich hier Twente Sport.

Modemagazijn I.C. Heemann
Te koop
Grotestraat. Fournituren. Het voormalige modemagazijn I.C. Heemann aan de Grotestraat 22 en de Grotestraat 24 staat op het moment van de foto te koop. Ze hadden volgens het opschrift ook een filiaal in Deventer.

Historische Kring Almelo
Ref. Stad & Ambt / R. Kampman / 07-2001
Grotestraat. In het linker gedeelte van het pand aan de Grotestraat 22 is boven het venster een tegeltableau aangebracht, voorstellende (Hermes) Mercurius met de spreuk 'Mercatum et Novogatio' (Handel en Vernieuwing)

Doornbos Menshop
Grotestraat. Geheel rechts is nog net een gedeelte van het pand te zien van Doornbos Menshop aan de Grotestraat 26, met het stermode-uithangbord aan de gevel. Ook Modehuis Draper zat op deze locatie, met rechts ernaast aan de Kerkstraat 2 hotel Centraal, later bar de Ossekop.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Götte
Almelo, Grotestraat 14-16
Almelo, Grotestraat 22-24
Almelo, Grotestraat 14
Almelo, Grotestraat 16
Almelo, Grotestraat 18
Almelo, Grotestraat 20
Almelo, Grotestraat 22
Almelo, Grotestraat 24
Almelo, Grotestraat 26
Almelo, Kerkengang
Almelo, Kerkstraat 2
Identifier:NL-AmlHA_560_01_898
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.