image/svg+xml

Meester Siebelink Huis

Meester Siebelink Huis

Omschrijving:Realisatie
Berlagelaan. De realisatie van ontmoetingscentrum het Meester Siebelink Huis aan de Berlagelaan 2, onder verantwoordelijkheid van vrijwilligersorganisatie De Klup Twente. Eerder legde wethouder mevrouw J.J.H. Van der Kooij-Feenstra (Joke) de eerste steen. Het Siebelinkhuis werd in de jaren zeventig gebouwd met de restanten van panden die in de binnenstad werden afgebroken voor een eerste grote stadsvernieuwing. In de jaren daarna is er af en toe een vertrek bij gebouwd.

De Klup Twente
Belagelaan. De Klup Twente is een professionele vrijwilligersorganisatie en een voorliggende voorziening. Ze werd in 1970 opgericht door Meester Siebelink. De Klup heeft een eigen ontmoetingscentrum aan de Berlagelaan in Almelo en biedt daarnaast activiteiten aan in zwembaden, sporthallen, bowlingbanen en buurt- en wijkcentra. De Klup Twente is actief in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand, Dinkelland, Wierden, Borne, Hof van Twente, Rijssen-Holten en Hellendoorn.

Tientallen jarenlang richtte De Klup Twente zich op participatie, integratie en activering van mensen met een beperking. Dat doet ze nog steeds, het aanbod bestaat inmiddels uit meer dan 50 verschillende vaste activiteiten, projecten, cursussen en reizen, maar in het laatste decennium kreeg De Klup Twente meer voorzieningen voor andere, kwetsbare doelgroepen toevertrouwd.
Periode:1/1/1982-1/1/1983
Aantal: 1
Locaties:Almelo
Identifier:NL-AmlHA_560_01_586
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.