image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. Het beeld is vanaf de spoorwegovergang in de Wierdensestraat ter hoogte van de Bellavistastraat en de Parallelweg in westelijke richting.

Stadsvilla
Dansschool Bake
Wierdensestraat. De hoge woning aan de Wierdensestraat 50 aan de linkerhand staat op de hoek van de 1e Wierdensedwarsstraat. In de jaren vijftig was deze locatie bekend als dansschool Bake, een erkende dansschool voor katholieken. Daarna, omstreeks 1964 heeft op deze locatie nog het architectenbureau H.j.F. Broers gezeten.

Hotel Nationaal
Wierdensestraat. In het hoge pand rechts is een hotel gevestigd de slecht leesbare tekst op de zijmuur. Later in de tijd werd dit Hotel Nationaal aan de Wierdensestraat 69.

Stadsvilla
Wierdensestraat. Rechts op de voorgrond, met de omheining, is de tuin van een stadvilla aan de Wierdensestraat 61, op de hoek van de Parallelweg.

Stadsvilla Lambert-ten Cate
Wierdensestraat. Villa. Geheel links op de voorgrond, hier zo goed als buiten beeld, staat de stadsvilla aan de Wierdensestraat 42, die werd bewoond door mevrouw de weduwe Lambert-ten Cate. Deze villa bij de spoorwegovergang aan de zuidzijde van de toenmalige Wierdensche Straatweg en de westzijde van het spoor, is omstreeks 1930 afgebroken.

Rohofschool
Wierdensestraat. Geheel aan het eind links, het lage pand met het puntdak, staat de conciergewoning aan de voorkant van de Rohofschool.

Periode:1/1/1920-1/1/1921
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 1e Wierdensedwarsstraat
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Wierdensestraat 42
Almelo, Wierdensestraat 50
Almelo, Wierdensestraat 61
Almelo, Wierdensestraat 69
Identifier:NL-AmlHA_560_01_393
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.