image/svg+xml

SOWECO nv

SOWECO nv

Omschrijving:SOWECO Werkplaatsen
Plesmanweg. Soweco nv is gevestigd aan de Plesmanweg 9, op de hoek van de Bleskolksingel. Het Sociaal Werkvoorzieningschap Centraal-Overijssel is echter gestart op 1 januari 1969 aan de Turfkade 11, links naast Bolletje. Naar buiten toe profileerde de nieuwe organisatie zich onder de naam SOWECO Werkplaatsen.

Deelnemers Soweco
Turfkade. Deelnemers aan de organisatie werden toen: Almelo, Tubbergen, Vriezenveen, Wierden, Hellendoorn, Rijssen, Holten en Borne, in totaal acht gemeentes. De begroting voor 1969 sloot met een totaal aan inkomsten en uitgaven van f 9 miljoen.

Gemeentelijke sociale werkplaats (GSW)
Turfkade. In de bestaande locatie van de gemeentelijke sociale werkplaats (GSW) aan de Turfkade 11, dat destijds in 1957 door de gemeente Almelo in beheer was overgedragen aan Stichting de Werkplaats, werd op 19 maart 1969 tijdens de officiële startbijeenkomst van Soweco door wethouder A.J.L.J.. Trienen aangekondigd, dat mettertijd een nieuwe werkplaats zou worden gebouwd. Uiteindelijk werd dat de locatie Plesmanweg 9, op de hoek van de Bleskolksingel.

Bouwafdeling GSW
Een van de voorbeelden naar aanleiding van het nut van de nieuwe organisatie die wethouder A.J.L.J. Trienen tijdens de voornoemde startbijeenkomst naar voren bracht, is de bouw van objecten die reeds in GSW-verband zijn uitgevoerd, t.w. in totaal 30 clubgebouwen en dergelijke, die in 1957 en begin jaren zestig werden gerealiseerd.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bleskolksingel
Almelo, Plesmanweg 9
Identifier:NL-AmlHA_550_06_008
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.