image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Bouw
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Het zicht is vanaf de Burgemeester Raveslootsingel over de verkeerstunnel Wierdensestraat op het tijdelijke eindpunt van de verkeerstunneluitgang, met een scherpe bocht naar links, uitkomend in de Wierdensestraat. De aanleg van de Werf is dan nog toekomstmuziek voor de gemeente.

Stadsvilla
Belastingkantoor Wierdensestraat
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Sanering. De afslag naar de Westerstraat rechts onderin, evenals een soepeler verbinding met de Oude Markt, zal pas gerealiseerd worden zodra ook het voormalige belastingkantoor, in het midden op de voorgrond, aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat is afgebroken. De Westerstraat loopt hier pal achterlangs, waar nu ook nog tijdelijk vanaf de tunnel verkeer achterlangs wordt geleid.

Stadsvilla de Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Links buiten beeld staat het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, het voormalige herenhuis de Klooster-Esch uit 1925, dat nog net op de hoek kon blijven staan.

Stadsvilla Hogar Valencia
Fam. W. Jansen
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Dat gold helaas niet voor de stadsvilla Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30, die voorheen direct op de voorgrond rechts, rechts naast het politiebureau stond. De stadsvilla moest in verband met de aanleg van de verkeerstunnel worden afgebroken. De tijdelijke oprit loopt nu pal over dit voormalige perceel. De dubbelbaans oprit is op de voorgrond al zichtbaar, maar er is tijdelijk nog slechts één baan in gebruik. Het wachten is o.a. op de afbraak van het belastingkantoor.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_550_04_022
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.