image/svg+xml

Woningen Schalderoi

Woningen Schalderoi

Omschrijving:Parfumerie Apollo
Grotestraat. Sanering. Het zicht is vanaf het pand van Parfumerie Apollo aan de Grotestraat 13 en achtergelegen woningen op de steeg het Schalderoi. De winkel viel aan de voorkant op door de roze markiezen aan de bovengevel. Het pand moest echter worden afgebroken, omdat men toen vond dat op deze manier de ingang van de steeg Schalderoi kon worden verbreed. Uiteindelijk zijn alle op de voorgrond nog zichtbare woningen en panden afgebroken ten behoeve van de grote binnenstadsanering in de jaren zeventig.

Kledingwinkel Ypma
Grotestraat. Rechts van de parfumerie, op de andere hoek van het Schalderoi, was voorheen de kledingwinkel van G.P. Ypma aan de Grotestraat 11 gevestigd. In deze winkel vestigde zich omstreeks 1965 House of Lords-Hehenkamp komen, t.w. een winkel met o.a. Lois jeans.

Winkeltje Borrink
Schalderoi. In de bocht naar links aan het eind stond rechts op de hoek van de Willemsgang het winkeltje van Borrink, begonnen als kruidenier en daarna o.a. handelde in tabaksartikelen.

Westerkerkengang
Bij de lantaarnpaal ging het verder in een bocht naar links richting de Westerkerkengang en kwam het straatje daarna bij de daaraan parallel lopende Hagenstraat uit in de voormalige Bakenstraat.

Leidy Wohlgemuth
Schalderoi. In het huisje rechts ernaast, aan het Schalderoi 9, groeide Leidy Wohlgemuth-Rooze op, schrijfster van de inmiddels vierdelige boekjesserie “Schalderoi, hart van Almelo”.

Melkhandel Navers
Schalderoi. In het wit gepleisterde pand, meer naar voren, zat de melkhandel van Navers.

Fa. A. Tijhuis en Zn.
Boddenstraat. Rechts op de achtergrond, met de dubbele rode zonwering, is de fa. A. Tijhuis en Zn. gevestigd, die zich bezighield met de verkoop van kachels. Daarachter bevond zich nog een smederij.

Drogisterij en verfwinkel Reuten
Boddenstraat. Het dubbelpand, schuin tegenover Tijhuis, op de hoek van het inmiddels gesaneerde Hovenpad, was de drogisterij en verfwinkel Reuten. Het zou nog worden afgebroken, overigens alles ten zuiden van de Boddenstraat.
Periode:1/1/1974-1/1/1975
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Ben Harstec/Wiger Slothauber
Aantal: 1
Locaties:Almelo
Identifier:NL-AmlHA_550_03_015
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.