image/svg+xml

Fijnslijpinrichting Tegeler

Fijnslijpinrichting Tegeler

Omschrijving:Afbraak
Hagengracht. Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10, op de hoek van de Hagenstraat, vlak voor de afbraak. Een slijperij van eigenaar H.J. Tegeler, waarbij de slijptechnieken nog gebaseerd waren op de oude Solinger ambachtstechnieken. Oorspronkelijk is het bedrijf gestart in een pand in de Hagenstraat 2, t.w. de zijstraat links van het pand. Na de grootschalige sanering in de binnenstad, halverwege de jaren zeventig, is de slijperij verhuisd naar de Marktstraat 10, tegenover het huis van bewaring.

Hout- en hobbycentrum van de Vegte
Hagengracht. Tegenover de slijperij, op de hoek van de Jan Muldersgang, zat hout- en hobbycentrum van de Vegte aan de Hagengracht 11.

Café van Schipper, Du Plessis en Meupelenberg
Hagengracht. Links van de slijpinrichting, hier op de voorgrond, stond op de andere hoek van de Hagenstraat een buurtcafé. Dit café aan de Hagengracht 8, was ooit van Schipper. Later was dit Du Plessis en de laatste uitbater was Meupelenberg.

Gymnastieklokaal Wilhelminaschool
Hagengracht. Rechts van de twee aangrenzende woningen naast de slijperij is het gymnastieklokaal van de Koningin Wilhelminaschool te zien, die er rechts naast stond aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang. De school grensde aan de achterkant aan het Schalderoi.

Drukkerij Lulof
Hagengracht. Geheel rechts op de voorgrond staat het pand van drukkerij Lulof aan de Hagengracht, op de hoek van de Jan Muldersgang.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Hagengracht 8
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Hagengracht 11
Almelo, Hagenstraat 2
Almelo, Jan Muldersgang
Identifier:NL-AmlHA_530_02_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.