image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Weekmarkt
Marktplein. Panorama. Marktoverzicht. Een beeld van de Haven Noordzijde, die toen nog vanaf de afslagen naar de Wierdensestraat en de Oude Markt over het gehele Marktplein liep, richting de Egbert Gorterstraat. Ook valt de toenmalige ruimte en uitgestrektheid van de markt op t.o.v. de huidige situatie, die behoorlijk afwijkt.

Bakenstraat
De afslag rechts in het midden is het begin van de Bakenstraat, richting respectievelijk de Hagenstraat, Schalderoi en de Brugstraat.

Busstation Markt
Haven Noordzijde. Na de oorlog verplaatste het busstation bij het waaggebouw naar de diverse bushaltes aan de Haven Noordzijde, die tezamen het busstation Markt vormden. Vervoersbedrijven in die tijd waren o.a. de TET, OAD, WATO. Op de voorgrond staat de bus van de OAD uit Holten.

VVV-kantoor
Marktplein. Op het marktgedeelte rechts op de voorgrond, ter hoogte van het begin van de Hagengracht, is de bouw nog niet gerealiseerd van het tijdelijke bouwkantoor van aannemer van Egteren, die aan de Oude Markt de panden van V&D en de HEMA heeft gebouwd. Na de realisatie van deze panden vestigde zich hier o.a. het VVV-kantoor aan het Marktplein.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagengracht
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Marktplein
Identifier:NL-AmlHA_530_02_005
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.