image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Hofkeshuis
Grotestraat noord. Het Hofkeshuis, een monumentaal pand aan de Grotestraat 62, dat Egbert Hofkes, een textielmagnaat, in 1775 liet bouwen. Op de bovenetage bevindt zich een wandschildering van 15 meter, die Egbert Hofkes in 1778 op een wandbespanning liet beschilderen door Andries Warmoes, met als thema: de triomftocht van de Romeinse veldheer Fabius Maximus, t.w. een grisaille-schildering.

Stedelijk Museum Almelo
De gemeente Almelo heeft het Hofkeshuis gekocht om de verhuizing van het museum mogelijk te maken. Na een ingrijpende verbouwing in het najaar van 2024 krijgt het pand een nieuwe bestemming als museum. In 2026 moet het museum klaar zijn.

Niers schoenen
Het pand is jarenlang in handen geweest van Schoenenzaak Niers aan de Grotestraat 62, schuin tegenover de voormalige bioscoop Cinema Palace, waar later ook de Schoenenreus in heeft gezeten. Niers heeft hier tot 2011 negentig jaren in het pand gezeten. Niers schoenen adverteerde in de jaren zestig in de krant tezamen met de rechter buurman Droste mode.

Chez Velo
Grotestraat. Omstreeks 2017 zat de winkel van Manfield op deze locatie aan de Grotestraat 62. Ook was hier een rijwielenzaak Chez Velo gevestigd. Rechts van het naastgelegen pand aan de Grotestraat 64, echter buiten beeld, loopt de steeg de Ootmarsgang, die uitkomt in de steeg de Molenstreng ter hoogte van het Kolkje.

Winkeliers Grotestraat 58-60
Grotestraat. Links van het Hofkeshuis, t.w. de winkeliers aan de Grotestraat 58 en de Grotestraat 60, hier heeft veel later in de tijd nog de BATA schoenenwinkel gezeten.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 58-60
Almelo, Grotestraat 58
Almelo, Grotestraat 60
Almelo, Grotestraat 62
Almelo, Ootmarsgang
Identifier:NL-AmlHA_530_01_331
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.