image/svg+xml

Haven Almelo

Haven Almelo

Omschrijving:Schilderij
Marktplein. Havenkom aan het Marktplein. Links, aan de Haven Zuidzijde en rechts aan de Haven Noordzijde is textielindustrie gevestigd.

Landbouwersbank
Haven Zuidzijde. Geheel links aan de Haven Zuidzijde staat het pand van de Landbouwersbank van de boerenbond, op de hoek van de Oude Kloosterweg, inmiddels met drie etages.

Gebr. Themans
Haven Zuidzijde. Het pand op de andere hoek is het pakhuis van de Gebroeders Themans.

Gasfabriek
Haven Zuidzijde. Rechts daarvan, met nog een pand ertussen, heeft voorheen de gasfabriek sinds 1859 van de firma Enthoven & Co. gestaan. In het huidige pand, met de verticale vlaggestok aan de gevel, kwam later de Dienst Gemeentewerken.

N.V. Gebroeders Scholten & Compagnie
Haven Zuidzijde. Daarachter is de fabriek van de N.V. Gebroeders Scholten & Compagnie aan de Haven Zuidzijde zichtbaar, met fabriekspijp. De fabriek zou later nog de volgende namen krijgen, t.w.: N.V. Katoenmaatschappij; N.V. Van Heek-Scholco.

Oude Kloosterweg - Bakenstraat
Geheel rechts van de foto, net buiten beeld, begint de Bakenstraat, geheel in het verlengde van de afslag naar de Oude Kloosterweg, links in beeld.


C.J. van der Aa
Schilderij gesigneerd door C.J. van der Aa (1883-1950) schilder en kunsthandelaar. Geboren 14 juli 1883 te Almelo en overleden op 31 juli 1950 te Almelo, wonende te Albergen.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Kloosterweg
Identifier:NL-AmlHA_530_01_093
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.