image/svg+xml

Panorama watertoren Reggestraat

Panorama watertoren Reggestraat

Omschrijving:Winkeliers Bornsestraat
Reggestraat. Panorama. Het zicht is in zuidelijke richting op de Bornsestraat en het Wethouder E. van Dronkelaarplein vanaf de watertoren aan de Reggestraat 7.

Firma W.M. Gröbe
Verbouwing
Bornsestraat. Aan de overkant van de Bornsestraat, in het midden, op de hoek van het Wethouder E. van Dronkelaarplein staat het pand van de firma W.M. Gröbe, dat een verbouwing ondergaat.

Firma Voskamp
Bornsestraat. Geheel links aam de Bornsestraat, hier net buiten beeld, op de andere hoek van het Wethouder E. van Dronkelaarplein staat het winkelpand van de firma Voskamp. Daarachter staat het afzonderlijke pand van Voskamp Bouwbeslag.

Algemeen Ziekenfonds Almelo (AZA)
Bornsestraat. Het langwerpige dak links op de voorgrond aan de Bornsestraat 78 was de locatie van het Algemeen Ziekenfonds Almelo en Omstreken (AZA).

ABN Bank en AMRO Bank
Links naast het ziekenfonds werden in de tweede helft van de jaren zeventig de filialen van respectievelijk de ABN Bank en de AMRO Bank, gebroederlijk naast elkaar, respectievelijk geopend aan de Bornsestraat 80 en de Bornsestraat 82.

Woonhuis fam. A.C.P. van Rheenen
Reggestraat. Het zwarte dak van het woonhuis rechts naast het AZA aan de Reggestraat, op de hoek van de Bornsestraat, was van de fam. A.C.P. van Rheenen.

Algemeen Technische School (ATS)
Veldkersstraat. Rechtsboven, ter hoogte van de Rietstraat, staat de Algemeen Technische School (ATS) aan de Veldkersstraat 2, een lagere technische school met lto, op de hoek van de Rietstraat. Het was de voormalige Ambachtsschool.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Auteur:R. Tegeler
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bornsestraat 78
Almelo, Bornsestraat 80
Almelo, Bornsestraat 82
Almelo, Rietstraat
Almelo, Veldkersstraat 2
Almelo, Wethouder E. van Dronkelaarplein
Identifier:NL-AmlHA_513_01_116
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.