image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:12,5 jaar getrouwd
Grotestraat Zuid. Een bakfiets door de Grotestraat Zuid, met de tekst: '12,5 jaar getrouwd. Je zie ons verstrakken, vandaag heeft de buurt ons te pakken!'. De bakfiets werd gevolgd door een aantal fietsers.

Marian Brood en Banket
Grotestraat. Rechts op de achtergrond zit Marian Brood en Banket aan de Grotestraat 144. Voorheen was dit bakkerij Hollander, die hier omstreeks 1980 heeft gezeten. Omstreeks het jaar 1991 zat op deze locatie het Kontinu Uitzendburo. De laatste winkel op deze locatie was Golnari Perzische Tapijten, die op 12-03-2020 de deuren definitief heeft gesloten.

Drukkerij Wormgoor
Grotestraat. In het links naastgelegen nieuw gebouwde pand, met twee etages aan de Grotestraat 142 zat in de jaren zestig, begin zeventig drukkerij Wormgoor en later bakkerij Boode. Begin jaren vijftig zat op deze plek in het voorgaande pand het Christelijke Verenigings Gebouw. Later in de tijd, na de bakkerij, vestigde zich hier Herdem (een Car-Audio-Inbouwspecialist).

Café De Taveerne
Grotestraat. Links naast de drukkerij is café De Taveerne gevestigd aan de Grotestraat 140.

De Beddenspecialist. J. Lammerts
Grotestraat. Links naast het café zit de beddenspecialist J. Lammerts aan de Grotestraat 138. De heer Lammerts zou later in de tijd de café-locatie aan de Grotestraat 140 samenvoegen met zijn bestaande zaak. De ondernemer vertegenwoordigt de derde generatie van dit Almelose familiebedrijf. In 2020 heeft de heer Jack Lammerts zijn zaak na 97 jaar opgeheven op deze locatie. Later in de tijd heeft de heer Lammerts zijn activiteiten voortgezet in een showroom aan de Frederik van Eedenstraat, die aldaar een blikvanger is geworden.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 138-140
Almelo, Grotestraat 138
Almelo, Grotestraat 140
Almelo, Grotestraat 142
Almelo, Grotestraat 144
Almelo, Hofkampstraat
Identifier:NL-AmlHA_500_14_013
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.